23948sdkhjf

Kanonhelg på Gelleråsen

Förra året kom 3 100 personer till Volvos och Polestars egna event-område på Gelleråsen. När Kanonloppet denna helg körs utanför Karlskoga har Volvo bjudit in ca 5 000 Volvo-kunder, och hoppas på att överträffa resultatet från i fjol.

Förra året kom 3 100 personer till Volvos och Polestars egna event-områdepå Gelleråsen. När Kanonloppet denna helg körs utanför Karlskoga harVolvo bjudit in ca 5 000 Volvo-kunder, och hoppas på att överträffaresultatet från i fjol. Den sjunde deltävlingen i STCC kommer inte baraerbjuda tät racing på banan. Mellan racen kan gästerna ägna sig åtlådbilar, radiostyrda bilar och segways eller kanske prova en STCC-bil isimulator. Kanske får vi till och med se Lars Frölander och TonyRickardsson i hoppborgen?


För två veckor sedan anordnade Volvo tillsammans med Polestar årets förstaevenemang i samband med STCC-tävlingarna för sina kunder. Närmare 1 700personer trotsade regnet och tog sig till Anderstorp, mitt i de småländskaskogarna. Med tanke på att vädret stundtals hotade att blåsa bort delar avevent-området, är man mycket nöjd på Volvos motorsportavdelning med att såmånga ändå valde racerbanan framför stugvärmen. Om solen skiner, som denbrukar i Värmland, hoppas man på ännu fler besökare till helgen.


I det 1 500 kvadratmeter stora området kommer Volvo ställa ut i principsamtliga sina modeller som producerats genom åren. Förutom att gå ochtitta och känna på bilar kan besökarna testa en STCC-bil i simulator,prova på segways och de 30 första personerna som anmäler sig får åka runtGelleråsbanan med en av Polestars STCC-förare. Andra deltävlingen imekanikertävlingen Workshop Challenge för Volvo-återförsäljare äger rumoch Castrol utmanar besökarna i en däckbytartävling. För de yngrebesökarna finns bland annat el-gokart, radiostyrda bilar, lådbilar och enhoppborg.


- Med hjälp av den här typen av event har vi möjlighet att tillsammans medvåra återförsäljare vårda våra kunder till både bilar och reservdelar,nuvarande och potentiella, i ett spännande forum som är direkt koppladetill vår produkt - bilen, säger Alexander Murdzevski Schedvin,motorsportansvarig på Volvo Personbilar Sverige.


När det drar ihop sig till race tar man plats på Volvos egna läktare medplats för över 1 000 personer. Tidigare under säsongen tog Robert Dahlgrenhem segern på Gelleråsen, och nu önskar sig både han och alla andra iPolestar-teamet en favorit i repris. Ett kanonlopp på en kanonbana! Med enfjärdeplats hittills i mästerskapet har Robban fortfarande allamöjligheter att ta hem förstaplatsen.


- Vi har justerat en del detaljer på bilen, så det borde kunna bli åka av.Jag vet ju hur det känns att vinna på den här banan, så något annat änseger duger faktiskt inte, säger Dahlgren.


Utöver STCC kan Volvo-kunderna följa mängder med annan racing, frånmotorcyklar till Ferrari. I Porsche Carrera Cup finns speedway-stjärnanTony Rickardsson i startuppställningen. Och i JTCC debuterar denflerfaldige OS- och VM-medaljören Lars Frölander. Det är helt enkeltupplagt för en kanonhelg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109