23948sdkhjf

Thed Björk vann på Karlskoga

En taktikseger på Karlskoga före Duncan Huisman och Robin Rudholm. Richard Göransson tog en pinne vilket innebär att Thed nu har elva poängs försprång i mästerskapet när det återstår två tävlingar av säsongen.

En taktikseger på Karlskoga före Duncan Huisman och Robin Rudholm. Richard Göransson tog en pinne vilket innebär att Thed nu har elva poängs försprång i mästerskapet när det återstår två tävlingar av säsongen. - Går inte att beskriva, som regisserat, Göransson kommer att få det tufft, jublar Audiföraren Björk efter sin tredje seger i år.


Richard Göransson hade ett mål när han kom till Karlskoga. Ta över tronen och mästerskapsledningen från Thed Björk. Men Thed ville annat. Efter nollpoängaren på Anderstorp törstade han efter revansch och i den sjunde deltävlingen på Karlskoga klättrar han upp dit han trivs bäst. Först i pole position, sedan överst på prispallen. - Det här var en underbar seger. En revansch och en fantastisk teamseger, säger han.


Nu rycker han i poängtabellen igen. elva poäng före tvåan Richard Göransson som kammade ett poäng i helgen. Efter att han kört på Christer Gellerstedt i depån straffades han med en drive through, tappade 20 sekunder och en eventuell tredjeplats blev istället en åttonde. - Bedrövligt. Att ta en poäng och se Thed vinna och få tio, tänker inte ens försöka förklara hur det känns, säger Göransson som var upprörd över bestraffningen. - Jag kunde inte göra något, såg honom inte. Jag kör när jag blir nersläppt. Touchade i honom bak men inget hände. Ofattbart hård bestraffning av domarna.


Thed Björk var desto gladare. Ett tidigt depåstopp och fortsatt race på slicks trots regn blev segerreceptet på Karlskoga. Många konkurrenter bytte till regndäck när regnet tilltog men det regnade inte tillräckligt mycket för att det skulle vara en avgörande fördel. Istället kunde Thed få upp nog mycket temperatur i däcken för att hålla jämna tider med sina utmanare och ta sin tredje seger i år. Före Duncan Huisman och Robin Rudholm. - Det var nog det tuffaste race jag någonsin kört. Fick hålla mig så oerhört fokuserad hela tiden, hitta fäste och nya bromspunkter, berättar Thed.


Duncan Huisman blev placerad sist i startuppställningen efter att han kört ett varv för mycket vid formationen och uppställningen inför racet. Men precis som på Anderstorp senast så bjöd han den 11 790 man starka publiken på en fantastisk show. Uppkörning till tredjeplats och i sista kurvan blev han förbisläppt av teamkompisen Robin Rudholm. Nu jagar han Göransson och har endast två poäng upp till andraplatsen. - Nästa gång vill jag starta först. Visst är det roligt att bjuda publiken på bra show, men jag föredrar tråkiga race, säger den holländske BMW-föraren.


Rudholm var nöjd med sitt race, från sjunde- till tredjeplats. - Det var ett tufft race och vi bytte till regndäck vid depåstoppet med hopp om att det skulle börja regna mer, säger han och kommenterar WestCoasts teamorder: - Duncan släppte mig på Mantorp när jag slogs om mästerskapet. Nu har Duncan chans och poängen är dyrbara.


Nu återstår två race av STCC-säsongen. Ring Knutstorp 10 september och finalen på Mantorp Park 1 oktober. Göransson måste jaga ikapp ett tufft underläge, Thed måste bevaka. - Göransson kommer att få det tufft, men det går inte att fisköra för min del. Måste sikta på att vinna varje race, säger Thed. - Två segrar, ingenting annat finns i mitt huvud just nu. Att Duncan ska gå om finns inte på kartan. Tänker inte släppa en millimeter, säger Göransson.


Resultat, STCC Karlskoga: 1) Thed Björk, Audi 2) Duncan Huisman, BMW 3) Robin Rudholm, BMW 4) Tomas Engström, Honda 5) Johan Stureson, Peugeot 6) Nicklas Karlsson, Opel 7) Carl Rosenblad, BMW 8) Richard Göransson, BMW 9) Jan "Flash" Nilsson 10) Fredrik Ekblom, Audi 11) Alexander Storckenfeldt, Volvo 12) Mattias Andersson, Alfa Romeo 13) Hans Simonsson, Mercedes 14) Joakim Frid, BMW 15) David Björk, BMW 16) Tommy Kristoffersson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08