23948sdkhjf

DTM: Ekström inför Zandvoort: Jag ska stå på pallen

DTM-striden går in i sitt avgörande skede i helgens tävling på Zandvoort-banan. Bara fyra lopp återstår och det hastar för Audis Tom Kristensen att komma ikapp Bernd Schneider i Mercedes, som leder serien med 12 poäng före danskens 34 poäng. Mattias Ekström är sjua på 16 poäng.

DTM-striden går in i sitt avgörande skede i helgens tävling på Zandvoort-banan. Bara fyra lopp återstår och det hastar för Audis Tom Kristensen att komma ikapp Bernd Schneider i Mercedes, som leder serien med 12 poäng före danskens 34 poäng. Mattias Ekström är sjua på 16 poäng. - Det här är en av mina favoritbanor och jag ska stå på pallen i helgen, säger Mattias.


Audis motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich har också satt ett tydligt mål för den holländska deltävlingen. - Audi ska slå tillbaka och få så många som möjligt på prispallen, så att vi kan förbättra vår ställning i mästerskapet. Tom Kristensen bröt på Brands Hatch och har sedan dess haft en rad femteplatser. För Mattias har säsongen inte alls varit lyckad, men på Zandvoort ska det vända, enligt honom själv.


DTM tar sig till Holland för den sjunde deltävlingen i årets serie. Zandvoort - eller kanske Sandfort - är en bana som ligger vid havet och har sandstränder bredvid sig. Dessa stränder och vinden från havet gör att banan får en speciell karaktär.


- Det är en väldigt hal bana när sanden dammar in på banan och man får inte riktigt fäste om man kommer för mycket utanför spåret, säger Mattias Ekström.


Mattias Ekström har ändå goda minnen från den här banan. Här tog han sin första vinst i DTM och han har efter det alltid placerat sig på pallen i den här tävlingen.


- Det är en bana som jag gillar för den är väldigt snabb, det finns många omkörningsmöjligheter och den är kuperad, så det går lite upp och ner, säger Ekström.


Sanden medför inte bara problem för förarna med en hal bana som sliter mycket däck. Den ställer också höga krav på teamet och dess strategi under tävlingen då de ska se till att deras förare har bästa tänkbara förutsättningar i racet.


- Det är otroligt viktigt att få in Mattias rätt när det gäller depåstoppen. Vi ska undvika trafik, se till så att han inte kör på dåliga däck och vi ska göra snabba depåstopp, säger Alex Stehlig, chefsingenjör på Mattias bil, och som också är en av chefsingenjörerna i svenska Audi/KMS STCC-team.


På söndag kommer förarna att köra 38 varv på den 4,307km långa banan som serien har gästspelat på sedan 2001. Målsättningen för Audi är att knappa in på ledande Bernd Schneider i mästerskapet och Mattias Ekströms personliga målsättning är att åter komma på pallen.


- Jag vill ha ett bra resultat i helgen så man får kliva upp på pallen och spruta lite Pommac igen, avslutar Ekström.


Mästerskapsställning DTM inför Zandvoort


1. Bernd Schneider 46p 2. Tom Kristensen 34p 2. Bruno Spengler 34p 4. Jamie Green 19p 5. Mika Häkkinen 17p 5. Martin Tomczyk 17p 7. Mattias Ekström 16p 8. Jean Alesi 14p 9. H-H Frentzen 14p 10. Alexandro Margaritis 8p

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062