23948sdkhjf

WTCC Istanbul: SEAT Sport utmanar BMW i Turkiet

WTCC ser ut att gå mot en spännande avslutning. Tre tävlingshelger återstår innan 2006 års världsmästare korats. Den här helgen utmanar SEAT största konkurrenten BMW i Istanbul om VM- ledningen för både förare och tillverkare. Den spännande kampen om titlarna i WTCC fortsätter till helgen i Turkiet.

WTCC ser ut att gå mot en spännande avslutning. Tre tävlingshelger återstår innan 2006 års världsmästare korats. Den här helgen utmanar SEAT största konkurrenten BMW i Istanbul om VM-ledningen för både förare och tillverkare.


Den spännande kampen om titlarna i WTCC fortsätter till helgen i Turkiet. SEAT ligger en poäng efter BMW i märkesmästerskapet och i förarmästerskapet återfinns alla sex SEAT-förarna bland de tio främsta. Rickard Rydell ligger för närvarande sjua i mästerskapet men ser möjligheter till avancemang i Istanbul. Vid den senaste deltävlingen i Tjeckien blev svensken utan poäng,


- Tyvärr tappade jag en del senast i Brno, men jag hoppas att jag kan ta in poäng på de som är före i mästerskapet. Jag gillar verkligen Istanbul, det är annorlunda att tävla där. Anläggningen är riktigt bra, allt från depån till bansträckningen, säger Rickard Rydell.


- Banan är kanske inte den bästa för oss eftersom raksträckan på baksidan är väldigt lång. Återigen kommer BMW bli en svår motståndare men vi har tagit in en del av deras försprång i toppfart.


Turkiets ett år gamla, och förstklassiga, motorsportanläggning Istanbul Park ser på förhand ut att ge BMW fördel, men räkna inte bort SEAT som har överraskat på snabba banor tidigare den är säsongen.


- Resultatet i Istanbul kommer säkert att bli bättre än vad vi hoppades på innan säsongen. På Monza, som vi trodde skulle vara den svåraste banan för oss, tog teamet flera pallplatser. Varför skulle vi inte kunna göra samma sak den här helgen?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.457