23948sdkhjf

WTCC Istanbul: Rickard Rydell trea i VM

SEAT Sport nådde stora framgångar i WTCC när mästerskapet gästade Istanbul Park i Turkiet. Rickard Rydell klättrade till en tredjeplats i sammandraget samtidigt som SEAT övertog ledningen i märkesmästerskapet. Förhoppningarna var inte så stora hos SEAT Sport inför helgens tävlingar på Istanbul Park.

SEAT Sport nådde stora framgångar i WTCC när mästerskapet gästade Istanbul Park i Turkiet. Rickard Rydell klättrade till en tredjeplats i sammandraget samtidigt som SEAT övertog ledningen i märkesmästerskapet.


Förhoppningarna var inte så stora hos SEAT Sport inför helgens tävlingar på Istanbul Park. Men det gick långt över förväntan för teamet. SEAT leder märkesmästerskapet före BMW. Bland förarna ligger Rickard Rydell och Gabriele Tarquini fyra respektive en poäng efter Andy Priaulx.


- En otrolig helg för SEAT Sport, särskilt för märkes-VM där vi leder med nio poäng över BMW. Det var också viktigt med bra resultat här eftersom vi vet att det kommer bli tufft på de banorna som är kvar, Valencia och Macau, säger Rickard Rydell.


Rickard Rydell tog pole position till det första racet. Han kunde dock inte hålla Alex Zanardis bakhjulsdrivna BMW bakom sig i starten. Rydell var aldrig långt bakom italienaren men det blev aldrig någon chans till omkörning.


I det andra loppet, som försenades på grund av skyfall, valde Rydell att köra säkert och inte riskera något i onödan. Från sjunde startruta klättrade hade han klättrat till fjärde plats när målflaggan föll. Men det var mer SEAT i toppen eftersom Gabriele Tarquini segrade före Peter Terting. Ett viktigt resultat för teamet i båda mästerskapen.


- Andra loppet var händelserikt från start till mål. Jag tog inga risker och är mycket nöjd med en andra- och en fjärdeplats. Att lämna Turkiet med två bra resultat, tredjeplats i VM och ledning i märkesmästerskapet känns fantastiskt!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11