23948sdkhjf

Aktiv helg för 1000 bilsportare

Närmare 1000 personer är engagerade i helgens manifestation inom svensk bilsport. Hälften är funktionärer antingen i Östgötarallyt eller i STCC-finalen— och de andra är antingen teampersonal eller startande. Östgötarallyt lockar 89 startande, och 153 förare är anmälda till STCC-helgen på Mantorp.

Närmare 1000 personer är engagerade i helgens manifestation inom svensk bilsport. Hälften är funktionärer antingen i Östgötarallyt eller i STCC-finalen - och de andra är antingen teampersonal eller startande.


Östgötarallyt lockar 89 startande, och 153 förare är anmälda till STCC-helgen på Mantorp. Lägg därtill alla mekaniker och övrig teampersonal. För att bilsportens stora manifestation i och runt Linköping är över 500 funktionärer aktiva i helgen.


- Jag tror att vi i dagsläget snurrar på drygt 350 funktionärer totalt i Östgötarallyt, säger Sievert Lindqvist, eldsjäl i Norrköpings MK.


Grundtanken är att samtliga tio klubbar som jobbar med rallyt - Boxholms MK, Finspångs MS, Linköpings MS, MK Scandia, SMK Motala, SMK Östgöta, Västra Östergötlands MK, MSK Kvarnvingarna, Norrköpings MK och Östergyllen RC - bemannar en specialsträcka vardera.


- Fast vi har försökt undanta Scandia MK, eftersom de har hand om STCC också, fortsätter Sievert Lindqvist. Där behövs det också ett stort antal funktionärer. Mat är beställt till 170 personer. - Många får vi köra ut maten till, för de hinner inte gå ifrån sin postering utefter banan för att äta, säger Maria Bjärud, funktionsärsansvarig, starter och biträdande tävlingsledare under STCC på Mantorp Park.


Tillkommer gör alla grindvakter, programförsäljare, parkeringsvakter, städpersonal etcetera. Men det gör det i rally också.


- Rally är väldigt funktionsärskrävande eftersom det inte är någon fast arena vi kör på, säger Sievert Lindqvist. Sammantaget betyder det att den kommande motorhelgen med Östgötarallyt och STCC sysselsätter närmare 1000 personer. Lägg därtill att Östgötaklubbarna hoppas på 30 000 personer som följer rallyt ute i skogarna, och till STCC väntas upp emot 25 000 åskådare.


- Håller bara vädret i sig blir det en toppenhelg och jag hoppas verkligen att lokalbefolkningen tar tillfället i akt och går ut och tittar på våra stjärnor, avslutar Kåge Schildt, förbundsordförande i Svenska Bilsportförbundet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094