23948sdkhjf

Lexus LS 600h - världens första V8 Hybrid Sedan med AWD

I samband med Bilsalongen i Paris introducerar Lexus världens första V8-hybrid i premiumklassen med permanent fyrhjulsdrivning. LS 600h blir den tredje modellen som introduceras med Lexus Hybrid Drive och bekräftar företagets målsättning att sänka bränsleförbrukningen, minska miljöpåverkan samtidig..

I samband med Bilsalongen i Paris introducerar Lexus världens första V8-hybrid i premiumklassen med permanent fyrhjulsdrivning. LS 600h blir den tredje modellen som introduceras med Lexus Hybrid Drive och bekräftar företagets målsättning att sänka bränsleförbrukningen, minska miljöpåverkan samtidigt som prestanda och körglädje ökar.


Modellnamnet kommer från att V8-motorn på 5 liter förenas med Lexus hybridteknik vilket ger den nya modellen prestanda som normalt bara kan erhållas i en bil med V12 motor.Hybridmodellen bygger på styrkan i LS 460 med bensinmotor som introduceras efter årsskiftet med en rad innovationer när det gäller preventiv säkerhet, sofistikerad teknik och tillverkningskvalitet. LS 600h "L" är den förlängda versionen, 12 cm längre än originalversionen och erbjuder unik komfortnivå i baksätet med bland annat kroppstemperaturbaserad klimatanläggning, massagefunktion i stolarna och en rad andra egenskaper för att göra vistelsen i bilen förstklassig. LS 460 är också först i världen med att använda LED-teknik i huvudstrålkastarna.


Lexus Hybrid DriveLexus släpper nu hybridteknikens senaste framsteg i nya LS 600h vilket i detta fall innebär 450 hk som kombineras med klassens lägsta bränsleförbrukning på endast 9,5 l/100 km vid blandad körning. Utsläppen av CO2 stannar under 220g/km. För att hantera den höga effektnivån och ge en linjär acceleration arbetar det fyrhjulsdrivna systemet med en helt steglös och elektroniskt styrd transmission.


LS 600h kommer att komplettera sina hybridsyskon RX 400h och GS 450h som båda har uppmärksammats för miljöavstämda prestanda i premiumklassen.


Fyrhjulsdrivna RX 400h revolutionerade klassen för rymliga kombibilar med sin unika kombination av prestanda (272 hk) och låg bränsleförbrukning (8,1 l/100 km vid blandad körning) med låga avgasutsläpp (192g/100 km, 30% under sina konkurrenter.)


GS 450h var världens första prestandasedan med Lexus Hybrid Drive. Kombinationen av längdmonterad bensinmotor och bakhjulsdrivning ger modellen exceptionell körglädje. V6-motorn på 3,5 liter ger, med sin nya insprutningsteknik och i kombination med hybridteknik, en bränsleförbrukning på endast 7,9 l/100 km. CO2 -utsläppen år endast 186 g/km, lägre än alla konkurrenter i klassen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11