23948sdkhjf

Nu avgörs vem som blir kung av STCC

STCC:s tvåfaldige mästare Richard Göransson har hamnat i underläge. Slaget om kungaklassen avgörs på söndag. Mycket talar för ett tronskifte där vi får se Audiföraren Thed Björk krönas till ny kung på Mantorp Park 1 oktober.

STCC:s tvåfaldige mästare Richard Göransson har hamnat i underläge. Slaget om kungaklassen avgörs på söndag. Mycket talar för ett tronskifte där vi får se Audiföraren Thed Björk krönas till ny kung på Mantorp Park 1 oktober.


Övriga konkurrenter är redan ute ur leken, den ende som kan stoppa Björk nu är Göransson själv. Och hans allierade. - Klart jag hoppas få hjälp, men jag har inte öppet frågat någon, säger Göransson.


BMW-förarna som kan komma till undsättning är givetvis teamkollegan Jan "Flash" Nilsson. Därutöver Robin Rudholm och Duncan Huisman, samt Carl Rosenblad och Dave Björk.


En stark armé runt Göransson men kanske inte lika självklar och stabil som Björks två vapendragare Fredrik Ekblom och Tommy Kristoffersson. - Jag känner mig trygg, jag vet att Ekblom och TK backar upp, säger Björk.


"Flash" är given hjälpryttare i Göranssons försvarskamp. WestCoast Racing-förarna Huisman och Rudholm fokuserar i första hand på sig själva. - Jag kör för mitt team och samarbetar med Duncan Huisman och WestCoast Racing. Vi vill slå alla våra konkurrenter - inklusive Göransson, säger Rudholm.


Huisman håller med. - Vi kör för oss. Vi har chans att bli tvåa och fyra i mästerskapet och det tänker vi försöka bli.


Carl Rosenblad lämnar en dörr på glänt, men fokuserar i första hand på att ta personlig revansch. - Det beror på hur situationen är. Jag kör för att vinna själv. Vi kör i helt olika team. Bara för att vi har samma varumärke så betyder det inte att vi hjälps åt. Är jag etta och han tvåa så får han kämpa om segern som vem som helst.


Dave Björk som kandiderar på platsen som årets rookie i STCC i år har också siktet inställt på att göra en bra avslutning för egen del. - Jag siktar på att komma topp fem. Helst en pallplats. Jag siktar i alla fall på att ta min bästa placering hittills i å


Då återsår "Flash" som lojal teamkompis runt Göransson. - Vi har som mål att vinna förarmästerskapet och teammästerskapet. Det borde inte ens vara en fråga om jag kommer att hjälpa Göransson. Vi kör för samma team, men jag kommer inte att agera som någon torped, säger "Flash".


Utöver BMW-.soldaterna återstår en del jokrar i Göranssons armé. - Jag tror att jag har rätt bra stöd från Volvoförarna. Tror inte att Storckenfeldt har glömt incidenten på Anderstorp, säger Göransson men avslutar: - Men hur man än ser det så hoppas jag kunna lösa det själv. Jag måste vinna för att ha någon chans, sedan hoppas jag att Thed faller på eget grepp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063