23948sdkhjf

Hondaföraren Tomas Engström tror på topplacering i EM-finalen

Tomas Engström satsar på en plats bland de fem främsta i helgens EM-finallopp för standardbilsracing i Estoril, Portugal. Tomas, teamet och deras Honda Accord är i toppform inför de stundande racen på den tidigare formel 1-banan som avgörs på söndag den 22 oktober.

Tomas Engström satsar på en plats bland de fem främsta i helgensEM-finallopp för standardbilsracing i Estoril, Portugal. Tomas, teamet ochderas Honda Accord är i toppform inför de stundande racen på den tidigareformel 1-banan som avgörs på söndag den 22 oktober.


- Jag ser verkligen fram emot racen i Portugal, säger en laddad TomasEngström. Bilen är i topptrim nu och även teamet är väl förberett ochfokuserade på uppgiften.


Inte minst finalloppet i årets STCC gav råg i ryggen inför EM-finalen.- Det loppet är jag mycket nöjd med. Då fungerade allt och det gav entredjeplats. Men totalt sett är jag inte nöjd med säsongen, vi borde hatagit en pallplats även där. Men ser man till de resurser vårt stall har ochmed bara en bil så är väl en total femteplacering ok.


Estorilbanan, en före detta Formel 1-bana bör väl passa Honda Accord?- Det är en otroligt rolig bana som jag trivs på, säger Tomas. Den är mycketomväxlande, både krokig och med långa rakor där man kan dra på rejält.Estorilbanan är därmed krävande och inte minst en chikan i uppförsbacke ären utmaning. Självklart passar denna blandade bana Honda Accord bra, framförallt kan vi utnyttja motorns kapacitet fullt ut.


Har du tidigare erfarenhet av banan?- Ja, jag körde där i EM 2003. Då rattade jag en Honda Civic och slutade påen nionde plats. Både min egen erfarenhet från den gången liksom de racedatavi då fick ut gör utgångsläget bättre i år. Dessutom är Accord drygasekunden snabbare.


Hur ser veckans förberedelser ut?- Bilen skickade vi ner i början av veckan och jag själv åker ner på onsdag.Vi räknar med att kunna testa för fullt på fredag. På lördag har vi sedantvå testpass inför kvalracet. Vi är väl förberedda och har dessutomi dessa sammanhang fått om gott tid på oss att testa så vi ska kunna gejärnet i kvalet och racen.


Själva tävlingsdagen på söndag - vad händer?- Det blir två riktigt spännande race. Det är ett 30-tal bilar till startvarav 20 enligt vårt reglemente. Vi är förare från sju länder och flera avoss kör STCC, bland andra Calle Rosenblad och Robin Rudholm.- Jag och mitt team satsar för fullt. Siktet är definitivt inställt på enplats bland de fem främsta, även om jag själv har än högre förhoppningar,avslutar Tomas Engström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079