23948sdkhjf

Arjeplog ny arena för Audi Driving Experience

För tionde året i rad hjälper Audi förare att bli bättre och säkrare bakom ratten. Nästa år kommer Audi Driving Experience till Arjeplog— av många ansedd som en av världens bästa orter för vintertestkörning.

För tionde året i rad hjälper Audi förare att bli bättre och säkrare bakom ratten. Nästa år kommer Audi Driving Experience till Arjeplog - av många ansedd som en av världens bästa orter för vintertestkörning.


Arjeplog har sedan länge etablerat sig bland biltillverkarna som en av världens bästa orter när det gäller testkörning i hårt vinterklimat. Redan 1986 förlade Audi AG delar av sin testverksamhet till Arjeplog, som i vissa kretsar kallas "the most secret place on earth". Här testar biltillverkare och ingenjörer från hela världen sina nya modeller och säkerhetssystem.


Nästa år är även Audis kör- och säkerhetsträning, Audi Driving Experience, förlagd till den lappländska kommunen. Under februari och mars genomförs förarträning på is där deltagarna ges möjlighet att testa och uppleva fördelarna med Audis fyrhjulsdrift quattro. Praktiska övningar varvas med teori och teknik och körkursen avslutas med fri körning och tillämpning av de nya kunskaperna på isbana.


Instruktörer vid Audi Driving Experience är, även i år, Susanne Kottulinsky och Jerry Åhlin, båda internationellt erfarna instruktörer och engagerade av Audi Driving Experience i Tyskland. Susanne Kottulinsky som är en av Sveriges mest rutinerade rallyförare är även ansvarig för NMI Advanced Driving som har sitt huvudsäte i just Arjeplogs kommun. Förutom Advanced Driving vinterutbildar Susanne Kottulinsky och NMI testförare åt ett tiotal bilföretag som testar sina produkter i Sverige. Efter rallykarriären har Susanne Kottulinsky även jobbat ett stort antal år för Audi Driving Experience med hela världen som arbetsfält.


Audi Sveriges årliga kör- och säkerhetsträning har tidigare år ägt rum i såväl Åre som Idre. Sedan starten 1997 har närmare 1 400 förare, under kontrollerade former, fått lära sig behärska sin Audi i extrema situationer. Avancerad teknik i Audis modeller, såsom quattro fyrhjulsdrift, antisladdsystem och kollisionsskydd, har förbättrat både den passiva och aktiva säkerheten men förarens agerande är många gånger avgörande.


Audis fyrhjulsdriftsystem quattro firade i fjol 25-års jubileum. Sedan debuten i rallyvärlden i början av 1980-talet har mer än 2 miljoner Audi-bilar världen över utrustats med det permanenta fyrhjulsdriftssystemet quattro. Systemet har kontinuerligt utvecklats och i dag levereras Audi-bilarna med sjätte generationens quattro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094