23948sdkhjf

Tony Ring snabb på Monza

Tony Ring hade en lyckad helg och Michael Schumacher tog farväl till Ferrari inför en rekordpublik i samband med Ferrari Finali Mondiali på Monzabanan i Italien.

Tony Ring som så här långt har haft en tung säsong fick allt att stämma i de två kvalificerings-tävlingarna och kvalificerade sig åter till finalen för dom snabbaste Ferrariförarna i världen.

I det första heatet var svensken på väg mot en absolut topposition när växellådan började krångla några varv innan målgång, men trots det kämpade sig Tony upp till en slutlig 8:e plats.

I det andra heatet blev det trångt i starten och Ring trycktes av banan för att komma tillbaka långt ner i det 40 bilar starka startfältet, med årets uppkörning blev det en sjätteplats över mållinjen. I de två första sektorerna noterades Tony Ring för bästa tiderna av alla deltagarna i tävlingen.

Söndagens Världsfinal blev dock något av ett antiklimax för Ring som tvingades bryta på det första varvet med fel på en sensor för hjulhastigheten.

Michael Schumacher passade på att ta ett farväl av Ferrari och Monza vilket fick publiken att så när riva läktarna, över 100.000 besökare lyfte fram den störste i Formel 1 historien när han tillsammans med stallkamraten Felipe Massa körde sina Formel 1 bilar på tider runt banrekordet för Monza.Någon start för Schumacher i Ferrari Challenge blev det inte

Nästa tävling som också blir årets sista för Tony Ring är en 500-kilometers tävling på holländska Zandvoort den 11 november.