23948sdkhjf

Biogasmarknad på frammarsch

Biogaskonsumtionen i Storstockholm beräknas fördubblas i år jämfört med 2005. En rad aktörer i Stockholm, Mälardalen och Östergötland ökar nu takten i biogasutbyggnaden. Syftet är att gå från flera lokala till en regional biogasmarknad och att öka biogasens marknadsandelar.

Biogaskonsumtionen i Storstockholm beräknas fördubblas i år jämfört med 2005. En rad aktörer i Stockholm, Mälardalen och Östergötland ökar nu takten i biogasutbyggnaden. Syftet är att gå från flera lokala till en regional biogasmarknad och att öka biogasens marknadsandelar. EU skjuter till 13 miljoner kronor från projektet Biogasmax.


Enligt Miljöbilar Stockholm har den snabbt ökande efterfrågan orsakat växtverk. Stockholmsregionen har under våren brottats med både transportproblem och för låg kapacitet ute på tankstationerna. Men problemet anses vara övergående. Redan idag hämtas gas från Linköping och Västerås till Stockholmsregionen och stationernas kapacitet ökas kontinuerligt. Under 2006 har Stockholm Vatten fördubblat sin kapacitet vid Henriksdalverket, och aktörer som Fortum Värme och Käppalaverket på Lidingö har aviserat planer på nya biogasanläggningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078