23948sdkhjf

Stort behov av information om vinterdäck

En ny Temo-undersökning visar att tre av tio bilister saknar kunskap om vinterdäck och kan inte avgöra om dubbade eller dubbfria vinterdäck passar deras körvanor bäst.

En ny Temo-undersökning visar att tre av tio bilister saknar kunskap om vinterdäck och kan inte avgöra om dubbade eller dubbfria vinterdäck passar deras körvanor bäst. Omräknat på samtliga fordon i Sverige (totalt finns nästan 4,3 miljoner inregistrerade personbilar i Sverige enligt SCB) skulle det betyda att 1,3 miljoner bilister i Sverige inte anser sig ha tillräckliga kunskaper för att välja rätt däck i vinter.


Frågan som Temo ställde på uppdrag av Michelin till 1 022 personer i Sverige löd: "Anser du att du har tillräckligt med kunskaper för att kunna avgöra om vinterdäcken på din bil bör vara dubbade eller dubbfria, eller anser du inte det?" 30 procent av de tillfrågade med bil svarade nej på denna fråga.


Hur ska man då göra när man väljer? Så här svarar Michelin:


Bilister som huvudsakligen kör på torra, saltade asfaltvägar i innerstad bör överväga dubbfria däck, medan den som mestadels kör på isiga landsvägar i normalfallet bör välja dubbade vinterdäck. Man bör prata med en lokal däckspecialist innan man väljer vinterdäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064