23948sdkhjf

Ny Volkswagen/Skodafabrik i Ryssland

I den ryska staden Kaluga, 160 kilometer sydost om Moskva, lades under lördagen den symboliska grundstenen till vad som ska bli en ny Volkswagen/Skodafabrik. Bilarna ska börja monteras nästa år och enligt planerna ska fabriken vara i full gång år 2009 då årsproduktionen ska nå en kapacitet av 115.

I den ryska staden Kaluga, 160 kilometer sydost om Moskva, lades under lördagen den symboliska grundstenen till vad som ska bli en ny Volkswagen/Skodafabrik. Bilarna ska börja monteras nästa år och enligt planerna ska fabriken vara i full gång år 2009 då årsproduktionen ska nå en kapacitet av 115.000 fordon.


På ett 400 hektar stort fabriksområde i utkanten av Kaluga byggs karosseri-, lackerings- och monteringsanläggningar samt en förvaltningsbyggnad. Skoda Autos andel i samarbetsbolaget uppgår till 37,5 procent.


Enligt Detlef Wittig, chef för Skoda Auto och medlem i Volkswagens ledningsgrupp, är fler monterings- och produktionsanläggningar på gång i Ukraina, Kazakstan, men också i Bosnien, Indien och Kina. Samtidigt med fabriksbygget i Kulaga kommer Skoda att stegvis bygga upp en service- och försäljningsorganisation för att etablera sig på den växande ryska bilmarknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078