23948sdkhjf

Audi sponsrar alpina VM i Åre 2007

Som ett led i Audis alpina engagemang går märket nu in som "Main Sponsor" till VM i Åre 2007. Teknik och dynamik, tillsammans med säkerhet och kontroll för att uppnå maximal prestation, är gemensamma nämnare för såväl Audis bilar som den alpina sporten.

Som ett led i Audis alpina engagemang går märket nu in som "Main Sponsor" till VM i Åre 2007. Teknik och dynamik, tillsammans med säkerhet och kontroll för att uppnå maximal prestation, är gemensamma nämnare för såväl Audis bilar som den alpina sporten.


Ända sedan 1997 har Audi Sverige varit engagerad i den alpina skidvärlden genom sitt samarbete med det svenska alpina skidlandslaget, Swedish Alpine Ski Team. Samarbetet omfattar bland annat att landslagsutövarna och deras tränare kör Audi till tävlingar och träningar runt om i Europa. Tydliga kopplingar finns även mellan Audis permanenta fyrhjulsdrift quattro som ger framkomlighet och säker framfart på vintriga vägar och Sveriges bästa skidåkare som ständigt är på jakt efter maximal fart och grepp på halt underlag.


- Audi delar flera av sina viktigaste kärnvärden så som teknik och prestanda med den alpina sporten vilket ger samarbetet en tydlig gemensam plattform. Att gå in som sponsor i ett alpint VM på hemmaplan ger oss möjlighet att vidareutveckla vår satsning inom alpin skidåkning och fortsätta jobba aktivt med denna i vår övergripande kommunikation, säger Irene Bernald, marknadschef på Audi Sverige.


Audis närvaro i jämtländska Åre har redan tidigare år varit stark med bland annat körträningar på Åresjöns is, installationer och via Audis internationella sponsorskap av den alpina världscupen. Sponsorskapet av VM-tävlingarna kommer att förstärka Audis synlighet i Åre på flera sätt.


- I tillägg till att vi är "official car" under VM kommer vi självklart att erbjuda provkörningar av quattro-systemet på isen och i Audis tält på "Festival Arena" vid Holiday Club kommer vi att ha våra senaste modeller utställda. Vi vet att en stor del av vår målgrupp har ett starkt intresse för alpin skidåkning och vi hoppas på att möta både Audi-ägare och presumtiva kunder i Åre under tävlingarna, säger Irene Bernald.


Audis alpina engagemang är starkt även på internationell nivå - sedan säsongen 2002/2003 har Audi AG varit huvudsponsor till den alpina världscupen, FIS World Cup. Den alpina världscupen med tävlingar i Europa, Nordamerika och Asien passar Audi mycket bra när det gäller att understryka märkets sportiga framtoning för den globala publiken. Audi har även varit sponsor till de senaste världsmästerskapen i alpin skidåkning - 2003 i St Moritz och 2005 i Bormio.


Det är första gången sedan 1954 som ett alpint VM arrangeras i Sverige. VM-tävlingarna i Åre pågår 3-18 februari och under dessa två veckor beräknas Åre gästas av runt 100 000 besökare. Totalt kommer ca 350 åkare från 60 länder att delta i tävlingarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063