23948sdkhjf

Rudholm och WestCoast Racing mot förlängt samarbete

Allt pekar idag på att Robin Rudholm och westCoast Racing fortsätter sitt samarbete även nästa år.— Alla parter är nöjda, vi har som målsättning att vara klara innan jul, säger Rudholm. Robin Rudholm tog sig tillbaka in i svensk racings finrum inför årets säsong.

Allt pekar idag på att Robin Rudholm och westCoast Racing fortsätter sitt samarbete även nästa år. - Alla parter är nöjda, vi har som målsättning att vara klara innan jul, säger Rudholm.


Robin Rudholm tog sig tillbaka in i svensk racings finrum inför årets säsong. Han kontrakterades av fjolårets mästarteam westCoast Racing och överraskade med att vara snabbast på större delen av försäsongstesterna och framförallt i början på säsongen. Nu pekar allt på att samarbetet fortsätter mellan Boråsstjärnan och Halmstadbaserade BMW-teamet. - Det känns som vi ligger på rätt sida. Går allt i lås så ser det väldigt bra ut, säger Rudholm.


Det krävs dock en del investeringar för att vara med på allvar nästa år. Bland annat nya bilar. - Det är inget alternativ att köra vidare med den äldre BMW-modellen. Vi måste ha nya bilar om vi ska kunna fightas om mästerskapet på allvar. All utveckling av BMW sker för de nya bilarna och det märktes redan i år att den nya modellen blev bättre och bättre ju längre säsongen gick.


Tidigare år har Robin stått utan styrning vid den här tiden. I år ser läget betydligt mer positivt ut. - Jag trivs jättebra i teamet och att jobba med Dick (Jönsson-Wigroth, teamchef) och grabbarna i teamet. Jag är jättenöjd med min insats i år och jag tror att vi har goda förutsättningar att göra ett ännu bättre jobb nästa år.


Hur det blir med teamets andre förare Duncan Huisman är ännu oklart. Holländaren blev scoutad till VM-serien WTCC mitt under pågående STCC-säsong, men han deklarerade på presskonferensen vid finalen att han gärna kör ett år till i den svenska serien. - STCC håller extremt hög nivå. Många av förarna i STCC skulle hävda sig bra i WTCC. Dessutom ser jag bara ett utländskt namn (Roberto Colciago) på den här fina vandringspokalen och jag har inget emot att bli den andre utländske föraren att ta hem STCC-titeln, sa Huisman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11