23948sdkhjf

PSA Peugeot Citroën och Fiat presenterar nya kompakta transportbilar

Den 7 november presenterade Jean-Martin Folz, styrelseordförande för PSA Peugeot Citroën och Sergio Marchionne, administrativ direktör för Fiat, ett nytt modellprogram med kompakta transportbilar i Sevel Nord i norra Frankrike.

Den 7 november presenterade Jean-Martin Folz, styrelseordförande för PSA Peugeot Citroën och Sergio Marchionne, administrativ direktör för Fiat, ett nytt modellprogram med kompakta transportbilar i Sevel Nord i norra Frankrike.


De nya modellerna efterträder Peugeot Expert, Citroën Jumpy och Fiat Scudo, men behåller samma namn. Säljstart blir i mitten av januari 2007. Den nya transportbilen finns i ett stort antal karossformer med ökade volymer (5 till 7 m ) och större lastförmåga (1000 och 1200 kg). Mångfalden medför att ännu fler yrkeskategorier erbjuds en transportbil som är anpassad för just deras behov. Dessutom utökar de båda företagsgrupperna sina modellprogram med en ny biltyp i segmentet för persontransporter. Denna version, som kallas kombi, påminner om en stor minibuss och har upp till nio sittplatser.


De nya transportbilarna kommer att tillverkas i fabriken Sevel Nord i Valenciennes som är gemensam för de båda företagsgrupperna. Fabriken har cirka 4 400 anställda och anläggningen drivs av PSA Peugeot Citroën. Här tillverkas även de större MPV-modellerna för Peugeot, Citroën, Fiat och Lancia.


Den industriella investeringen för tillverkningen av de nya transport- och personbilarna uppgår till 440 miljoner euros. Produktionskapaciteten är 130 000 enheter per år vid treskiftsarbete.


Modernisering av de olika enheterna i fabriken, omarbetning av logistiken samt förbättrad ergonomi på arbetsplatserna har haft högsta prioritet för att möta de krav som ställs i tillverkningen av ett så stort antal modeller. Tillsammans med de större MPV-modellerna och de nya transportbilarna med sina olika karosser byggs upp till 14 olika versioner på en och samma produktionslina i Sevel Nord.


Den föregående generationen Peugeot Expert/Citroën Jumpy/Fiat Scudo har tillverkats i närmare en miljon enheter i fabriken Sevel Nord i Valenciennes sedan de lanserades 1995. Dessa transportbilar är välkända för sin körglädje och ergonomi och bidrog till uppsvinget för kompakta skåpbilar i Europa.


Efter lanseringen av den största transportbilsmodellen i maj i år (Citroën Jumper, Peugeot Boxer, Fiat Ducato) fortsätter de båda grupperna föryngringen av sina transportbilsprogram med denna mellanstora modell. 2008 tas nästa steg i föryngringsstrategin med en liten skåpbil som kommer att tillverkas i Turkiet under samordning av Tofas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062