23948sdkhjf

Mitsubishi Motors visar nya Lancer Sportsedan

På "2007 North American International Auto Show in Detroit"* i januari visas den helt nya fyrdörrars Lancer Sportsedan. Bilen beräknas bli en storsäljare och börjar säljas i Sverige hösten 2007. Nu kommer uppföljaren till populära Lancer. Hösten 2007 börjar bilen att säljas i Sverige.

På "2007 North American International Auto Show in Detroit"* i januari visas den helt nya fyrdörrars Lancer Sportsedan. Bilen beräknas bli en storsäljare och börjar säljas i Sverige hösten 2007.


Nu kommer uppföljaren till populära Lancer. Hösten 2007 börjar bilen att säljas i Sverige. Lancer Sportsedan innebär en helt ny familj av bilar med olika motoralternativ och senare kommer även Lancer Evolution Supercar. I Sverige kommer nya Lancer att finnas med både diesel- och bensinmotorer av olika storlek. Givetvis finns partikelfilter i dieselmotorn.


Bilen har designats både i Europa och Japan. Den är en kombination av både läcker design och de mycket uppskattade dragen från Concept-X och Concept-Sportback som visats på utställningar. Nya Lancer är byggd på samma plattform som nya Outlander som börjar säljas i Sverige i mars 2007.


Proportionerna i den kompakta karossen; mellan den sportigt låga ställningen, långa huven, spårvidden och varumärket i form av "hajfronten" med sina distinkta djupt sittande "ögon", innebär en helt ny mening för konceptet med sportsedaner. Det är i linje med Mitsubishis filosofi kring modern japansk design och har även denna gång arv från att vi under 45 år har konstruerat tävlingsbilar.


Flera miljoner dollar har investerats i det projekt som innebär att flera nya bilar lanseras av Mitsubishi de kommande fem åren. Nya Lancer är en av dem. Bilarna designas redan från början för världsmarknaden, alltså med den flexibilitet som krävs för att anpassa bilen till lokala krav och behov såväl som trender på marknaderna och önskemål från kunderna.


Som ett ytterligare bevis på att bilarna kan anpassas till olika marknader, kommer modeller från våra samarbetspartners DaimlerChrysler A.G. - med vilka de har utvecklas - och P.S.A. Peugeout Citroën** också att baseras på samma globala plattform.


I och med detta så kommer det globala projektet också att göra det möjligt att introducera "World Engine"-familjen. Motorerna har utvecklats i samarbete med Daimler Chrysler och Hyundai Motor Company. De som kommer att användas i Mitsubishi-bilarna har sedan modifierats för att passa olika marknader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062