23948sdkhjf

STCC AB och Karlskoga Motorstadion skriver flerårigt avtal

Nu skrivs nästa långsiktiga avtal för STCC AB. Tillsammans med Karlskoga Motorstadion är man överens om ett flerårigt samarbete.— Det här betyder mycket för oss och Karlskoga motorstadion, säger banägaren Mike Luff.

Nu skrivs nästa långsiktiga avtal för STCC AB. Tillsammans med Karlskoga Motorstadion är man överens om ett flerårigt samarbete. - Det här betyder mycket för oss och Karlskoga motorstadion, säger banägaren Mike Luff.


För drygt en vecka sedan gjorde STCC AB klart med ett femårigt avtal med Mantorp Park. Nu är nästa bana klar för nästa år. Det är anrika Karlskoga Motorstadion (också kallat Gelleråsen) som kommit upp med en femårig investeringsplan. - Ett långsiktigt avtal med STCC betyder oerhört mycket för oss. Det gör att vi kan lägga en så här långsiktig investeringsplan. Man vill kunna avskriva projekten på flera år och vill man hålla finare arrangemang som STCC så måste anläggningen hålla samma nivå som arrangemanget, säger Luff.


Redan nästa vecka påbörjas ombyggnationerna inför nästa år. Den läktare som är baserad längs start- och målrakan flyttas och blir en startläktare belägen i startkurvan. Ytan där läktaren tidigare har stått asfalteras. - År ett kommer vi att satsa på bandepån och göra en lite mer konventionell depå, berättar Luff.


Vidare planerar man att till 2008 bygga 20 garageboxae och sedan investera i nya faciliteter. - Det är stora projekt som vi tar oss an. Vi kommer dessutom att lägga 5000 kvadratmeter ny asfalt på banan. Det mesta utvecklingen är enligt STCC:s krav, men ett långsiktigt samarbete gör investeringarna möjliga för oss.


På Karlskoga Motorstadion har man kört STCC sedan starten 1996. Karlskoga var en av de första banorna att arrangera två deltävlingar samma år. En av dessa har varit det anrika "Kanonloppet" som körts på banan sedan 1950-talet.


- Det här går i linje med våra långsiktiga ambitioner att göra STCC ännu bättre. Vi har möjligheten att erbjuda banorna en långsiktig trygghet och de garanterar återinvesteringar på bananläggningen som gynnar team, förare och inte minst publiken, säger STCC AB:s styrelseordförande Thomas Lindskog.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079