23948sdkhjf

Pontus Mörth klar för WTCC och DTC 2007

Det blir åtminstone en start i nästa års VM-serie i standardvagnsracing, WTCC, för svensken Pontus Mörth. På fredagen presenterade danska Perfection Racing nästa års bilmärke och förare. Märket blir Chevrolet, som ersätter tidigare Volvo, medan Pontus Mörth kontrakteras för ännu en säsong.

Det blir åtminstone en start i nästa års VM-serie i standardvagnsracing, WTCC, för svensken Pontus Mörth. På fredagen presenterade danska Perfection Racing nästa års bilmärke och förare.Märket blir Chevrolet, som ersätter tidigare Volvo, medan Pontus Mörth kontrakteras för ännu en säsong. På tävlingsprogrammet för 2007 står dels det danska mästerskapet, DTC, dels (som nämnt) minst en deltävling i WTCC.


Pontus Mörth kommer att köra en Chevrolet byggd och utvecklad av fabrikens officiella VM-team, Ray Mallock Limited, som även svarar för motorteknik och race set up under säsongen 2007 .- Jättekul med ett konkurrenskraftigt märke och inte minst - att allt är klart innan ens silly season börjat, säger den 29-årige värmlänningen som under flera år varit en av landets mest framgångsrika racerförare utanför gränserna.Med stor framgång har Pontus Mörth tävlat internationellt i F3, Formel Opel-Lotus och inte minst VW Beetle Cup som körts som förlopp till flera F1-Grand Prix.Men han har också skördat stora framgångar "hemmavid" under STCC:s storhetstid med bland annat seger i privatförare-cupen och nästan två hela tävlingssäsonger med Opel Team Sweden. De två senaste säsongerna har han tävlat för Volvos officiella team i DTC.


- Det känns väldigt speciellt att få tävla med ett nytt märke, Chevrolet har hittills kört WTCC i en tung och framgångsrik fabrikssatsning med två VM-segrar hittills, men tar nu steget vidare till ett par prestigefyllda nationella mästerskap där DTC är ett, berättar Pontus Mörth.Perfection Racing har utsetts som officiellt team för Chevrolet, satsningen understöds och är sanktionerad av såväl GM Europa som GM:s danska generalagent.Trots att den internationella tävlingssäsongen 2006 knappt har avslutats, är det officiellt att de kommer att köra minst ett WTCC-race nästa år med Pontus Mörth som förare.- Det är en ambitiös satsning, avslutar Mörth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113