23948sdkhjf

Saab sätter ny fart med Hirsch

Saab Automobile tar nu ny sats ihop med den schweiziska styling- och tuningfirman Hirsch Performance AG. Hirsch har med exklusiv ensamrätt uppdraget att ta fram styling- och tuningtillbehör till Saabs bilar, delar och teknikkunnande som man kan beställa via sin vanliga Saab-detaljist.

Saab Automobile tar nu ny sats ihop med den schweiziska styling- och tuningfirman Hirsch Performance AG. Hirsch har med exklusiv ensamrätt uppdraget att ta fram styling- och tuningtillbehör till Saabs bilar, delar och teknikkunnande som man kan beställa via sin vanliga Saab-detaljist. På programmet finns allt från motoruppgraderingar till fälgar och allt präglas av mycket höga kvalitetsambitioner. Ett viktigt argument är också att alla garantier gäller och att bilen kan köras besiktigad & laglig.


I princip finns hela Hirsch-programmet tillgängligt, inklusive motoruppgraderingar till 2,0t BioPower och Saabs dieselmaskiner. Även på väghållnings- och bromssidan är det välförsett med prestandahöjande delar, om man nu inte råkar vara typen som tycker att det räcker att det ser ut eller låter som att det går fort, kanske med hjälp av ett sportavgassystem?


Den bärande tanken när Hirsch utvecklar sina Saab-tillbehör är att "form följer funktion" - känns det igen? - och när ingenjörerna i St. Gallen skrider till verket sker det också med sedvanlig schweizisk precision. Hirsch jobbar uteslutande med Saab och alla produkter och tjänster tillverkas enbart för Saabs kunder.


Produkterna är EU-homologiserade och motoruppgraderingarna är godkända av Vägverket genom en unik dispens som möjliggör registrerings- besiktning hos Svensk Bilprovning (till skillnad mot sk. trimchips som det inte är möjligt att registreringsbesiktiga bilen med och som därmed är olagliga i Sverige).


Nyare bilar som utrustas med delar från Hirsch Performance behåller sin nybilsgaranti på de delar som byts ut. Vid reklamation på Hirsch-delar till äldre bilar gäller samma garantiregler och villkor som för övriga Saab originaldelar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062