23948sdkhjf

STCC tävlar på Sturup Raceway 2007

STCC välkomnar en ny bana till nästa års kalender. Sturup Raceway, vid området runt Malmö och Köpenhamn ska arrangera två STCC-deltävlingar 2007.— Det STCC som finns i dag passar perfekt i den här tillväxtregionen.

STCC välkomnar en ny bana till nästa års kalender. Sturup Raceway, vid området runt Malmö och Köpenhamn ska arrangera två STCC-deltävlingar 2007. - Det STCC som finns i dag passar perfekt i den här tillväxtregionen. Det ska bli en ära att få arrangera det bästa som finns inom svensk racing, säger Flemming Schleimann, vd Sturup Raceway


För första gången någonsin kommer STCC till Sturup Raceway. Banan i Skåne ligger belägen precis bredvid Malmös flygplats och endast fyra mil från Köpenhamn. - Totalt rör sig 3,5 miljoner svenskar och danskar i det här området dagligen. Vi har flygplatsen, bron mellan Sverige och Danmark och därigenom en optimal möjlighet att erbjuda en storpublik fantastisk racing, säger Schleimann.


Sturup Raceway har arrangerat den danska motsvarigheten till STCC, DTC i två år. - Vi har tränat på arrangera stora publikevent i två år och investerat för att det ska bli bra. Med STCC får vi möjligheten att utveckla banan ytterligare.


Investeringarna för de kommande tre åren beräknas uppgå till mellan 15-20 miljoner. Detta för att hålla jämn takt med de investeringar som är planerad på Mantorp, Karlskoga och som manifesterades på Anderstorp redan i år. - Först och främst finns planer att förbättra publikområdet ytterligare. Vi har också planer på att förlänga banan, men detta görs i samspråk med kommun och med stor hänsyn till miljö och omgivning. Sådana planer tar lite längre tid att sätta i verket, men det ser positivt ut också med en sådan investering, berättar Schleimann.


STCC AB ser Sturups entusiasm och vilja som oerhört positiv för mästerskapet och svensk motorsport. - Det här är ett bevis på att STCC:s utveckling går i rätt riktning när nya banor är beredd att satsa så här mycket för att komma ombord. Och det är bra för svensk motorsport att vi har två starka tävlingar på en banan med ett fantastiskt läge i förhållande till Malmö och Köpenhamn, säger Thomas Lindskog, styrelseordförande STCC AB.


Sturup Raceway är idag 2133 meter. BMW:s officiella WTCC-team (Schnitzer) låg en vecka och testade på den nya STCC-banan. Förarna i STCC ställer sig positiva. En av dem är Kristianstadssonen och Peugeotstjärnan Johan Stureson. - Banan har blivit väldigt bra. Det finns både långsamma och snabba kurvor och att den är kuperad gör att bilen lättar på en del ställen. Det kommer garanterat att bli häftiga STCC-race på Sturup, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062