23948sdkhjf

Kia väljer Michelin som exklusiv däckpartner till nya Kia cee'd

Alla Kia cee'd som produceras på Kias första europeiska fabrik i Zilinia i Slovakien utrustas med Michelin-däck oavsett storlek (15, 16, 17 tum) eller typ av fälg (stål- eller aluminiumfälg).


Två Michelin-däck har valts till Kia cee'd: den senaste generationen av Michelins Energy-däck till 15- och 16 tums fälgar och Michelin Primacy HP, som lanserades tidigare i år, för alla 17 tums fälgar.


Tre kriterier var viktiga för Kia i valet av däck: köregenskaper, komfort och miljöegenskaper.


- I ett tidigt skede, redan på ritbordet, beslöt Kia att basera hela utvecklingsarbetet enbart på Michelins däck. När beslutet var taget kunde Kias ingenjörer anpassa och finjustera den nya modellen efter däckets specifika egenskaper, säger Michel Lugert på Kia's forsknings- och utvecklingscenter i Russelsheim i Tyskland.


Michelins Energy-däck har upp till 16 procent lägre rullningsmotstånd än genomsnittsdäcket monterat på bilar i detta segment enligt det oberoende testinstitutet TÜV Sud Automotive, som genomfört ett ISO-certifierat test vid 80 km/h med däck från premiummärken som köpts i butik i dimensionen 205/55 R16V.


Michelin Primacy HP har mellan 25 och 50 procent längre livslängd än premiumdäck från konkurrerande tillverkare enligt TÜV Sud Automotive som gjort jämförande test på dimensionen 225/55 R16 95W. Den längre livslängden har möjliggjorts genom en flexibel stomme för maximal kontaktyta med underlaget, ett slitstarkt däckmönster och ett materialval som bygger på Michelins patenterade ElastoSPORT tillsammans med silica i gummit.


Kia och Michelin satte ihop ett gemensamt partnerprojekt med tillgång till Michelins teknikcenter i Ladoux i Frankrike och Kias expertis från forsknings- och utvecklingscenter i både Tyskland och Syd-Korea. Michelins däck godkändes för orginalmontering under tredje kvartalet 2006.


Michelin har tidigare levererat produkter till Hyundai/Kias premiummodeller och SUV:ar tillverkade i Syd-Korea, ämnade för marknaderna i Nordamerika och andra delar av världen. Michelin levererar även däck till Kia Opirus, Sorento, Magentis och Carens som säljs i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067