23948sdkhjf

STCC toppar Hjärt-Lungfondens välgörenhetsauktion på nätet

Välgörenhetsauktioner på nätet är fortfarande en relativt ny trend i Sverige. Hjärt-Lungfonden genomför i dagarna auktionen "I love Christmas" på Tradera.com och hoppas att auktionen skall inbringa intäkter till forskningen både på kort- och lång sikt.

Välgörenhetsauktioner på nätet är fortfarande en relativt ny trend i Sverige. Hjärt-Lungfonden genomför i dagarna auktionen "I love Christmas" på Tradera.com och hoppas att auktionen skall inbringa intäkter till forskningen både på kort- och lång sikt. STCC förararna Alexander Storkenfeldlt och Robert Dahlgren medverkade på den kombinerade vernissagen och pressvisningen vid auktionsstarten.


Genom sponsring, gåvor och försäljning får Hjärt-Lungfonden totalt in cirka 100 miljoner kronor per år, men behovet av intäkter till forskningen för hjärt-, kärl- och lungsjukdomar i Sverige är betydligt större än så. Som komplement till övriga insamlingar genomför Hjärt-Lungfonden för andra gången en välgörenhetsauktion på Internet. Välgörenhetsauktionen kallad "I love Christmas" är taktiskt placerad i jultid. Kända personer och företag har skänkt föremål och tjänster till Hjärt-Lungfonden. Ett 40-tal auktioneras ut mellan den 1 och 11 december.


- Det är viktigt att lyfta fram organisationer som Hjärt-Lungfonden. Självklart ställer vi upp och supportar auktionen!Många uppskattar och följer våra STCC evenemang runt om i Sverige. Min förhoppning är att ett företag går in på auktionen och minst dubblar budet som ligger där nu, säger STCC AB:s ägare Rickard Pålsson.


I Sverige avlider dubbelt så många i hjärt-kärlsjukdomar som i cancer. Hjärt-Lungfonden är den största enskilda finansiären av landets oberoende hjärt-, kärl- och lungforskning. Fonden får inga statliga bidrag utan alla intäkter är gåvor från enskilda människor och företag. Varje år delar Hjärt-Lungfonden ut cirka 85 miljoner kronor till forskningen - trots det kan fonden endast stödja 15 procent av de medel som forskare verkligen behöver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093