23948sdkhjf

Opus fick ny stororder

Sedan hösten 2005 har Opus Prodox AB gjort en stark inbrytning på den engelska marknaden och gått från 0 till ca 25 % marknadsandel för emissionskontrollmätare till bilprovning och bilverkstäder.

Sedan hösten 2005 har Opus Prodox AB gjort en stark inbrytning på den engelska marknaden och gått från 0 till ca 25 % marknadsandel för emissionskontrollmätare till bilprovning och bilverkstäder. Opus distributör för Storbritannien och Irland, V-Tech UK har nu lagt en ny order för första kvartalet 2007 och tecknat ett kontrakt att även börja sälja Opus diagnosprodukter. Kontraktet innehåller en minsta avrops volym för 2007 och sammanlagt är ordervärdet 3,9 Mkr med emissionsmätarna.


Det nya kontraktet gäller diagnosprodukterna Opus CMT och Autocom CDP som utvecklats av Autocom i Trollhättan och som marknadsförs globalt av Opus. V-Tech UK är en av Storbritanniens ledande leverantörer av diagnosutrustning till fordonsverkstäder och försäljningspotentialen är stor. Diagnossortimentet kommer att säljas separat men också i olika kombinationserbjudande med Opus emissionsutrustning till bl.a. så kallade MOT-stationer.


I Storbritannien sker bilprovning av personfordon till största delen i privat regi. Testerna utförs av drygt 19 000 st MOT-stationer över hela landet. MOT-stationerna som kan vara en del av en bilverkstad kontrolleras av kontrollorgan och måste vara utrustade med godkända maskiner för att kunna utföra bilprovning. Opus emissionskontrollutrustningar (Opus 40, 50 & 40/50) är godkända sedan september 2005 för användning på MOT-stationer.


Enligt lag måste samtliga 19 000 st MOT-stationer senast den 31 december 2008 inneha en emissionskontrollutrustning för diesel av nyare godkänd typ (som tex Opus 40/50). Detta innebär att stationerna antingen måste uppgradera befintlig utrustning eller investera i en ny. Marknadspriset för en kombinationsutrusning för både bensin & diesel är ca £ 4 000:- och för en dieselutrustning ca £ 2 500:-.


- Vi ser en mycket bra marknad framför oss i Storbritannien, inte minst på grund av lagstiftningen, säger Magnus Greko, VD och försäljningsansvarig på Opus. Marknaden har varit bra under hela 2006 och vi ser ingen avmattning under 2007, däremot en hårdnande priskonkurrens. Vi vet inte exakt hur många MOT-stationer som väntat med att byta utrustning, men det verkar som om många avvaktar in i det sista, varför vi tror på en ökning fram till slutet av 2008. I slutändan kommer pris och leveranskapacitet att vara avgörande faktorer och det känns därför extra bra att vår produktions enhet i Kina kommer igång under våren 2007. Det är vår ambition att öka våra marginaler och samtidigt försvara vår marknadsandel med kvalitetsprodukter tillverkade till rätt pris.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094