23948sdkhjf

Hyundai coupe i ny skepnad

Den koreanska biltillverkaren introducerar nu, på den svenska markanden, en Hyundai Coupe som modifierats avsevärt. Den nya bilen har genomgått en rejäl uppdatering såväl interiört som exteriört. Front, stötfångare, grill, strålkastare och framskärmar har fått helt ny design.

Den koreanska biltillverkaren introducerar nu, på den svenska markanden, en Hyundai Coupe som modifierats avsevärt.


Den nya bilen har genomgått en rejäl uppdatering såväl interiört som exteriört. Front, stötfångare, grill, strålkastare och framskärmar har fått helt ny design. Även aktern har fått ny look vad gäller stötfångare, lyktor och avgasrör. Invändigt har mittkonsolen nytt utseende och ventilationsmunstycken och ratt har fått ny dekor, instrumentbelysningen är blåtonad och radioantennen har integrerats i vindrutan.


Motorerna är desamma som på föregångaren, en 2-liters motor och en 2,7 liters V6:a. Det mindre motoralternativet är en rak fyrcylindrig motor med multipoint insprutning, dubbla överliggande kamaxlar, variabla ventiltider och 16 ventiler. Effekten är på 105 kW (143 hk) vid 6000 varv/min och ett vridmoment på 186 Nm vid 4500 varv/min, toppfart 208 km/timme. Den starkare 2,7 liters V6-motorn har multipoint insprutning, dubbla överliggande kamaxlar och 24 ventiler och utvecklar en effekt på 121 kW (165 hk) vid 6000 varv/minut och har ett vridmoment på 245 Nm vid 4000 varv/min, toppfarten uppgår till 220 km/timme. Båda motorerna finns med manuella växellådor, i 2-liters versionen sitter en 5-växlad låda och i V6:an en 6-växlad. V6-modellen går även att beställa med en 4-stegs automatlåda.


Säkerheten är väl sörjt för; högeffektiva deformationszoner fram och bak tillsammans med tvärbalkar. Dörrarna har förstärkts med balkar i höghållfasthetsstål, krockkuddar fram, sidokrockkuddar i framstolarna (huvud/bål), trepunktsbälten på samtliga fyra platser, bältessträckare med belastningsbegränsare fram, låsningsfria bromsar, elektroniskt antisladd och antispinnsystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141