23948sdkhjf

Statoil och LeasePlan samarbetar kring klimatneutral förbrukning

Leasingföretaget LeasePlan, som hanterar 20 000 bilar i Sverige, kommer i samarbete med Statoil att erbjuda sina större kunder tjänsten klimatneutral förbrukning.

Leasingföretaget LeasePlan, som hanterar 20 000 bilar i Sverige, kommer i samarbete med Statoil att erbjuda sina större kunder tjänsten klimatneutral förbrukning. Tjänsten innebär att kunden köper utsläppsrätter som sedan inte används, för att kompensera för de koldioxidutsläpp som i dagsläget inte kan reduceras genom andra åtgärder.


- Vi är glada att LeasePlan har valt att samarbeta med Statoil för att erbjuda tjänsten klimatneutral förbrukning till sina större kunder. Tjänsten är ett komplement till de åtgärder som kunden själv kan göra för att minska sina koldioxidutsläpp, säger Henrik Grenert, affärsutvecklare på Statoil.


LeasePlan kommer att erbjuda sina stora kunder att upprätta en bilpolicy med fokus på miljön, där man beräknar hur mycket koldioxid kundens fordon släpper ut. Tillsammans med kunden sätter man upp mål och vidtar åtgärder för att minska koldioxidutsläppen. Dessutom kommer man att erbjuda utbildning i sparsam körning, så kallad EcoDriving. En del i åtgärdsplanen kommer att vara en möjlighet att köpa utsläppsrätter som sedan inte används, för att kompensera för de koldioxidutsläpp som i dagsläget inte kan reduceras genom andra åtgärder.


- Många av våra kunder har redan en miljöpolicy på företaget, men är kanske inte fullt ut medvetna om hur stora koldioxidutsläppen från vagnparken är. Genom olika åtgärder, till exempel genom att erbjuda kunden att välja mindre bilar eller miljöbilar, kan vi hjälpa kunderna att minska sina koldioxidutsläpp, säger Arne Persson, VD på LeasePlan.


Statoils tjänst klimatneutral förbrukning hjälper företag och privatpersoner att bli klimatneutrala. Genom tjänsten kan man kompensera för de utsläpp av växthusgasen koldioxid som inte eliminerats genom andra åtgärder. Tjänsten bygger på Kyoto-protokollets mekanismer. Genom att köpa utsläppsrätter som sedan inte används reduceras den totala mängd koldioxidutsläpp som regleras genom systemet för utsläppsrätter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079