23948sdkhjf

Mats Jonsson jagar olyckstalet tretton

Tretton är inget olyckstal. I alla fall inte för Mats Jonsson som i helgen tänker lägga grunden för sitt 13: e guld i Rally-SM/SRC med vinst i Vännäs. Forshagaföraren brukar kallas "mister No problem", men förra säsongen var han sig inte riktigt lik.

Tretton är inget olyckstal. I alla fall inte för Mats Jonsson som i helgen tänker lägga grunden för sitt 13:e guld i Rally-SM/SRC med vinst i Vännäs.


Forshagaföraren brukar kallas "mister No problem", men förra säsongen var han sig inte riktigt lik. Eller rättare sagt bilen: hans nya Ford Focus drogs med barnsjukdomar och den tolvfaldige mästaren fick nöja sig med brons.


- Nej det är jag inte nöjd med. Klart jag är optimist och tror att jag vinner i år, säger Mats.


I helgen som gick mjukade han upp med seger i Hälsingerallyt. Då var han en minut och 23 sekunder före totaltvåan. Men han körde sin gamla, pålitliga Escort. Nu ämnar han lasta Focusen och dra upp till Vännäs.


- Jag kanske ska ta med mig båda två? Ett är helt säkert, Mats Jonsson tänker ägna de dagar som är kvar åt att klura över varför Focusen "äter" servoremmar. - Remmen blev nog ren när jag styrde in lite häftigt, men det måste man ju kunna i Rally!


Tuffast motstånd lär värmlänningen möta i Thomas Rådström. Den forne VM-föraren från Vännäs är favorit till delsegern. - Han är en svår nöt, men jag har inte gett mig i förväg, säger Mats. Rally Vännäs startar på fredag med fyra specialsträckor, varav två körs som publikprov inne på Umåkers travbana. Målgång är det sedan på lördag eftermiddag i Vännäs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063