23948sdkhjf

Hyundai presenterar en världspremiär på Genève Motor Show

På Genève Motor Show i början av mars kan Hyundai för första gången presentera en ny modell som är fast förankrad mitt i den Europeiska C-klassen. Förfinad dynamik och raffinerad design är tillsammans med omfattande komfort- och säkerhetsprogram den nya modellens— som haft arbetsnamnet FD— viktig..

På Genève Motor Show i början av mars kan Hyundai för första gången presentera en ny modell som är fast förankrad mitt i den Europeiska C-klassen. Förfinad dynamik och raffinerad design är tillsammans med omfattande komfort- och säkerhetsprogram den nya modellens - som haft arbetsnamnet FD - viktigaste egenskaper. Ett urval av tre bensin- och tre dieselmotorer med manuell eller automatisk växellåda gör att FD kan möta så gott som alla önskemål vad gäller körsätt och motorstyrka. Passagerarutrymmet är större än genomsnittet i klassen och lastutrymmet är generöst och lättåtkomligt.


Formgivningen är en utveckling av den senaste "vågliknande och skulpturerade" formen som konceptbilen Arnejs visade upp.


Hyundai planerar att introducera den nya bilmodellen under sommaren 2007. Till en början som 5-dörrars kombicoupé och längre fram även i en kombi-version.


Hyundai i30 - välkommen "i" världen!Tidigare har Hyundai bilar fått namn för att uttrycka de värderingar som kunnat associeras till olika modeller. Framtidens bilmodeller kommer att döpas i en teknologisk inriktning och ha en gemenskap som är lätt att förstå.


Hyundai har valt en alfa-numerisk kod som förenar teknik och företagets märkesvärderingar, den nya bilmodellen har fått namnet i30! Bokstaven "i" har en lång tradition som symbol för tekniska produkter och är en symbol som är väl etablerad i Europa.


På 1990-talet ändrade Hyundai sin affärsinriktning, från att tillverka prisvärda fordon, till att skaffa sig en mer sofistikerad profil. Man ville helt enkelt bli mer inspirerande, något som idag är en av företagets hörnstenar.


Modellen i30 är den första Hyundai-bilen som har bokstaven "i" i sitt namn. Siffran är den numeriska motsvarigheten till den bokstav som visar segment tillhörigheten.


i10 = A-segmenteti20 = B-segmenteti30 = C-segmenteti40 = D-segmenteti50 = E-segmentet


För framtida härledningar eller specialmodeller kommer en extra bokstav att lägga till beteckningen "i": i30CW = C-segmentets cross-wagon.Den nya terminologin kommer endast att användas på framtida fordon som säljs i Europa och ersätter inte omedelbart namnen på nuvarande modeller.


Ny konceptbilHyundai kommer även att presentera en ny konceptbil i Genève, en CUV (Crossover Utility Vehicle) som fått namnet HED4. Bilen har utvecklats i samarbete ed GE Plastics vilket gett konstruktörerna större uttrycksfrihet, och man har kunnat skapa komplicerade tredimensionella former som inte varit möjligt med konventionella produktionsmetoder och material som metall och glas. Vindrutan av Lexan (polykarbonat) och användning av ett inglasningsmaterial i polykarbonat från General Electric innebär en viktbesparing på upp till 50 % jämfört med glas.


HED4:s säkerhetssystem Elastic Front, som omfattar bilens hela fronparti, påstås vara den första globala lösningen för en CUV:s fotgängarskydd. Tre energiupptagande konstruktioner är helt inbyggda under bilens futuristiska form. Karossplåtarna har konstruerats för att samarbeta med energiupptagande system på undersidan för att ta hand om och upplösa kraften vid en kollision med en fotgängare. Elastic Front-systemet har konstruerats för att möta kraven Fas 2 Euro NCAP och JNCA, tester pågår för närvarande för slutlig utvärdering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063