23948sdkhjf

Audi ska försvara STCC-titeln

Målsättningen är given för Audi/KMS inför STCC-premiären på Sturup-banan på söndag:— Vi tänker försvara mästartiteln i STCC med näbbar och klor. Auditeamets bas och förare Tommy Kristoffersson tvekar lika lite som fjolårssegraren Thed Björk:— Om jag så ska stå upp i bilen och köra tänker jag förs..

Målsättningen är given för Audi/KMS inför STCC-premiären på Sturup-banan på söndag: - Vi tänker försvara mästartiteln i STCC med näbbar och klor. Auditeamets bas och förare Tommy Kristoffersson tvekar lika lite som fjolårssegraren Thed Björk: - Om jag så ska stå upp i bilen och köra tänker jag försvara mästerskapet.


Thed Björk är minst lika sugen på STCC efter förra årets seger och känner att alla förutsättningar finns för en ny framgång: - Jag har laddat likadant och lika mycket som inför förra säsongen, och då gick det ju bra. Bilen känns mycket bra och verkar gå lite fortare så jag ska nog kunna vrida ur lite mer. - Vi var med i toppen på testerna utan att egentligen satsa på det och jag får fin support av teamet så det är bara att köra på 100 procent. Hur ser det ut på prispallen när STCC 2007 är klart? - Thed står överst, sedan Fredrik Ekblom och Richard Göransson, avslöjar Thed självsäkert.


Inför premiärtävlingen på Sturup Raceway utanför Malmö, som för första gången ingår i STCC, har Audi/KMS-teamet gjort en rad förändringar på de tre Audi A4-bilarna som ska köras av Thed, den tyske DTM-stjärnan Frank Stippler och Tommy Kristoffersson. - Främst har vi försökt få ut mer fart i bilarna, det saknades lite förra året, berättar Tommy, och vi har haft 40-punktersprogram där vi har filat på både det ena och det andra. Vi känner oss väl förberedda.


En nyhet är den nya teamkompisen, tysken Frank Stippler, som kört för Audisport i DTM innan han kontrakterades för Audi till STCC-säsongen. Han har redan visat att han tänker tillhöra toppenskiktet i STCC genom att vara näst och tredje snabbast på testerna. - Det kommer nog att bli minst lika hårt som i DTM, det är många bra förare här, färre hästkrafter och jag hoppas hinna lära mig banorna tillräckligt bra för att slåss om segrarna, säger Frank Stippler.


Tommy Kristoffersson, som dels driver teamet och dels är en av STCC-seriens snabbaste och mest erfarna förare, hade en av sina bästa säsonger på länge 2006 och är optimistisk. - Det handlar om att plocka mycket poäng i varje tävling, att alla gör ett bra jobb och att inte ta risker, men det är ett mer slimmat raceschema än i fjol så det finns absolut inget utrymme för misstag. Tommy är däremot inte överentusiastisk när det gäller Sturup Raceway, som han anser har en renodlad BMW-karaktär. - Vi inleder på en av de tuffaste banorna för oss så vi ska nog vara lite ödmjuka i premiären, men vi tänker plocka många poäng. Förhoppningsvis blir resten av säsongen lika trevlig som förra året. Vi är här för att försvara mästerskapet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08