23948sdkhjf

Toyota stöder utbildning av kinesiska bilmekaniker

Den ekonomiska utvecklingen i Kina medför bland annat att antalet bilar— och därmed behovet av kvalificerade bilmekaniker— ökar snabbt. Toyota har därför beslutat sig för att stödja de kinesiska myndigheterna i ett omfattande utbildningsprogram för bilmekaniker.

Den ekonomiska utvecklingen i Kina medför bland annat att antalet bilar - och därmed behovet av kvalificerade bilmekaniker - ökar snabbt. Toyota har därför beslutat sig för att stödja de kinesiska myndigheterna i ett omfattande utbildningsprogram för bilmekaniker.


Toyota bidrar till den kinesiska utbildningssatsningen i form av läroplaner samt litteratur, undervisningsmaterial och fordon. Utbildningen baseras på Toyotas utbildningsplanTEAM 21 (Technical Education for Automotive Mastery for the 21st Century) och kommer att erbjudas vid 25 yrkesskolor över hela Kina. Toyota inrättar även en stipendiefond för mindre bemedlade elever.


Toyota stöder verksamheter inom kompetensutveckling, miljöskydd och trafiksäkerhet över hela världen. I Kina omfattar insatserna även etableringen av "The Toyota Study Assistance Fund" och ett forskningscenter i samarbete med Tsinghua University, ett miljöskyddsprogram för ungdomar samt ett trädplanteringsprogram. Toyota verkar också för att förbättra trafiksäkerheten i Kina, bland annat genom att arrangera aktiviteter för säkrare trafikmiljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079