23948sdkhjf

Statoil klimatneutraliserar nya hyrbilar

Statoil klimatneutraliserar 200 nya hyrbilar. Det innebär att Statoil genom köp av utsläppsrätter kompenserar för bilarnas koldioxidutsläpp.— Vi vill erbjuda våra kunder möjlighet att begränsa sin klimatpåverkan.

Statoil klimatneutraliserar 200 nya hyrbilar. Det innebär att Statoil genom köp av utsläppsrätter kompenserar för bilarnas koldioxidutsläpp.


- Vi vill erbjuda våra kunder möjlighet att begränsa sin klimatpåverkan. Eftersom vi inte kan erbjuda en miljöbil i den aktuella bilklassen har vi valt att klimatneutralisera bilarna, säger Helena Fornstedt, informationsdirektör på Statoil.


De nya hyrbilarna - Nissan Note - släpper ut 150 gram koldioxid per kilometer, medan genomsnittet för nya personbilar i Sverige ligger på 189 gram per kilometer.


Statoils tjänst "Klimatneutral förbrukning" bygger på Kyotoprotokollets mekanismer. Genom att köpa utsläppsrätter som sedan inte används, reduceras den totala mängd koldioxidutsläpp som regleras genom systemet för utsläppsrätter.


Den nya hyrbilen är Statoilprofilerad i samarbete med Nissan och tillhör en av de mindre bilklasserna. Motorn är en 1.4-liters bensinmotor på 88 hästkrafter med 5-växlad manuell växellåda. Hälften av bilarna kommer att fördelas mellan olika stationer i Stockholm, de resterande 100 ska till resten av landet.


- Vi vill ge kunden möjlighet att hyra en bra bil till ett förmånligt och konkurrenskraftigt pris. Därför ingår fria mil, skadekostnadsreduktion, Aftonbladet och klimatneutralisering i priset som är 299 kr per dygn, säger Regina Svensson, produktchef på Statoil biluthyrning.


Statoil lanserade biluthyrning via nätet i maj 2005 som första och enda bensinbolag och erbjuder även möjligheten att enkelt hyra miljöbil via www.statoil.se/biluthyrning. Statoil genomför cirka 850 000 uthyrningar per år och är det företag som har biluthyrning på flest platser i landet. Ungefär 200 stationer erbjuder biluthyrning, medan uthyrning av släp finns på totalt cirka 350 platser i landet. Det totala utbudet inom biluthyrning består av personbilar, minibussar, lätta flytt- och lastbilar samt släpvagnar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08