23948sdkhjf

Göransson kör långlopp på Nürburgring

I helgen kör Flash Engineerings stjärnförare Richard Göransson VLN Langstreckepokal i Tyskland som uppvärmning inför STCC på Mantorp om två veckor. 4-timmarstävlingen går på legendariska Nürburgring Nordschleife där Göransson kör en BMW Z4 M.— Känns otroligt skönt att få komma iväg och tävla.

I helgen kör Flash Engineerings stjärnförare Richard Göransson VLNLangstreckepokal i Tyskland som uppvärmning inför STCC på Mantorp om tvåveckor. 4-timmarstävlingen går på legendariska Nürburgring Nordschleife därGöransson kör en BMW Z4 M.


- Känns otroligt skönt att få komma iväg och tävla. Förhoppningsvis kan dethjälpa till att vända motvinden som blåser i STCC just nu, säger Göransson.


Helgens tävling är ett utav två uppvärmningslopp inför 24-timmarsloppet påNürburgring den 9-10 juni. Innan loppet kommer Göransson att köra ettutvecklingstest åt BMW Motorsport på den kortare GP-slingan av Nürburgring.


- Det är kul att BMW vill använda mig som utvecklingsförare i derastestprogram, menar Göransson.


I tävlingen delar Göransson bil med rutinerade Claudia Hürtgen och JohannesStuck. Inför loppet har Göransson tränat med dataspel för att ha banan iminnet. Banan mäter över två mil på ett varv och är ansedd att vara den mestutmanande och kompletta banan i världen.


- Det är alltid en otrolig stämning på och omkring banan. Jag älskarverkligen att köra här och det ska bli fantastiskt roligt, säger Göransson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078