23948sdkhjf

Sveriges största bilimportör får nytt namn

Bilimportören Svenska Volkswagen AB, byter namn. Det nya namnet, som kommer att gälla från nu, blir Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Group Sverige AB— det blir alltså det nya namnet på Svenska Volkswagen AB.

Bilimportören Svenska Volkswagen AB, byter namn. Det nya namnet, som kommer att gälla från nu, blir Volkswagen Group Sverige AB.


Volkswagen Group Sverige AB - det blir alltså det nya namnet på Svenska Volkswagen AB. Företaget är svensk generalagent för märkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Audi, SEAT, Skoda och Porsche. Med en total marknadsandel på 18,6 procent 2006 är man största bilimportör på den svenska marknaden.


Namnbytet är en anpassning till en standard som Volkswagen AG inför för samtliga 100-procentigt ägda importörer. Samtidigt har Svenska Volkswagen Finans AB för avsikt att byta namn till Volkswagen Group Finans AB.


Namnet Volkswagen Group Sverige AB börjar gälla från och med nu.


Parallellt med namnbytet har företaget även flyttat sitt huvudkontor. Det nya kontoret, som ligger i västra Södertälje, togs i bruk strax efter påsk. Samtidigt har företagets reservdelslager - som står för reservdelsförsörjning för Sverige, Finland och Baltikum - flyttat sin verksamhet till Nykvarn, väster om Södertälje.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063