23948sdkhjf

Svenska Volkswagens märken får E85

Snåla diesel- och bensinmotorer samt gasbilar— det har hittills varit Volkswagen-koncernens huvudsakliga lösning för att minska bränsleförbrukningen och därmed koldioxidutsläppen. Nu kommer ytterligare ett alternativ för den svenska marknaden.

Snåla diesel- och bensinmotorer samt gasbilar - det har hittills varit Volkswagen-koncernens huvudsakliga lösning för att minska bränsleförbrukningen och därmed koldioxidutsläppen. Nu kommer ytterligare ett alternativ för den svenska marknaden. Med start kring årsskiftet kommer Svenska Volkswagen AB och dess varumärken att lansera bilar som drivs med E85.


Svenska Volkswagens märken Volkswagen, Audi, SEAT och Skoda kommer att lansera versioner av befintliga modeller som även kan drivas med E85. Detta beräknas ske med start under 2008. Vilka modeller och versioner som blir aktuella är i nuläget inte klart.


- E85 är ett sätt att bidra till minskade koldioxidutsläpp och självklart är även vi intresserade av att kunna erbjuda bilar som kan tankas med detta drivmedel, säger Birger Skjellvik, VD för Svenska Volkswagen AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079