23948sdkhjf

Kenneth Hansen upp i mästerskapsledning

Michael Jernberg tog hem segern i den franska EM-deltävlingen i rallycross efter att ha haft ledningen från start till mål. Kenneth Hansen blev tvåa, men jagade Micke febrilt genom hela finalen.— Vi hade en riktigt go fight, skrattar Hansen nöjt.

Michael Jernberg tog hem segern i den franska EM-deltävlingen i rallycross efter att ha haft ledningen från start till mål. Kenneth Hansen blev tvåa, men jagade Micke febrilt genom hela finalen.


- Vi hade en riktigt go fight, skrattar Hansen nöjt. Det är härligt att kunna ha en så schysst batalj utan att det går över styr. Jag tror vi gav publiken valuta för pengarna. Flera gånger var vi sida vid sida, men jag fick vika ner mig.


I första sväng i A-finalen blev det trångt värre när Andreas Ericsson försökte trycka sig emellan Jernberg och Hansen. Det slutade med att Ericssons bil gick sönder och han bröt. Då kom Per Eklund farande upp på tredje platsen. Han hade vunnit B-finalen, där seger blev verklighet när Lasse Larsson tvingats bryta efter blivit påkörd av Ludvig Hunsbedt. I A-finalen lyckades Eklund hålla snabbe fransmannen Oliver Anne bakom sig ända till sista sväng där de körde ihop och han rasade till fjärde. Sverre Isachsen kom in på femte plats.


Hansen tyckte att hans Citroen C4 funkade fint, speciellt på torrt underlag. Under lördagens kvalheat satte Kenneth nytt officiellt banrekord på Circuit des Duc, vilket firades med champagne, som sig bör i Frankrike.Under dagens race var det regnskurar som stundtals gjorde banan såphal. Hansen fick inte till varken inställningarna på bilen eller körningen perfekt under början av dagen. Till finalen blev det bättre och han var med i Jernbergs vinnartempo. - Vi får ta med oss de här erfarenheterna på regn och försöka lära oss något av det till framtiden, säger Kenneth.


Kenneth Hansen leder nu EM med 32 poäng före Michael Jernberg på 30.Ungern står på tur härnäst i EM-cirkusen den 2-3 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063