23948sdkhjf

Holmgrens öppnar bilhandel i Ljungby

Holmgrens Bil AB kommer inom kort att starta försäljning och service av Peugeot och Hyundai i Ljungby. För närvarande pågår förhandlingar med fastighetsägare i kommunen och målsättningen är att vara igång med verksamheten redan före sommaren Tre bilmekaniker har redan anställts och Holmgrens söker ..

Holmgrens Bil AB kommer inom kort att starta försäljning och service av Peugeot och Hyundai i Ljungby. För närvarande pågår förhandlingar med fastighetsägare i kommunen och målsättningen är att vara igång med verksamheten redan före sommaren


Tre bilmekaniker har redan anställts och Holmgrens söker nu bilförsäljare samt kundmottagare till den nya verksamheten.


-Vi ser Ljungby som en intressant ort för vår verksamhet säger Christer Säll, affärsutvecklingschef på Holmgrens. Rent geografiskt stämmer också Ljungby väl in på kartan för oss då vi redan idag finns etablerade i bl.a. Värnamo, Alvesta och Växjö som ju är angränsande städer. Peugeot och Hyundai är dessutom två varumärken som haft en stark utveckling under ett antal år och där vi ser en fortsatt rejäl utvecklingspotential framöver.


-Vi startar upp i Ljungby väldigt snabbt med en tillfällig etablering och i förhållandevis liten skala för att kunna hjälpa kunder som är ägare till bilar av våra varumärken men som i dag inte har service på orten säger Säll. Framöver räknar vi med att utveckla verksamheten i Ljungby och etablera oss i större och moderna lokaler.


Lite fakta om Holmgrens:


Holmgrens grundades 1960 av Sonny Holmgren, och idag är sonen Benny den som driver verksamheten. Företaget finns idag på 9 orter runtom i Småland: Alvesta, Gislaved, Jönköping, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Värnamo, Västervik och Växjö. I och med etableringen i Ljungby täcks alltså 10 orter, alla i Småland.


Företaget representerar 9 nybilsmärken: Cadillac, Corvette, Chevrolet, Hyundai, Lexus, Opel, Peugeot, Saab och Toyota.


Omsättningen uppgick till c:a 1,5 miljarder år 2006 och man siktar på att nå strax under 2 miljarder år 2007.


Försäljningen är 12.000 nya och begagnade bilar i år.


Holmgrens har 400 anställda. I Jönköping säljer man idag varannan bil som säljs via den auktoriserade bilhandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067