23948sdkhjf

Svensktillverkade Cadillac BLS Wagon gör världspremiär

Årsmodell 2008 på Cadillac BLS förbättras ytterligare med standardisering av StabiliTrak— elektronisk stabiliseringskontroll, utökning av modellprogrammet med en ny stationsvagnsmodell (Wagon) samt dessutom tillgänglighet på både en helt ny etanolmotor samt en extra kraftfull dieselmotor.

Årsmodell 2008 på Cadillac BLS förbättras ytterligare med standardisering av StabiliTrak - elektronisk stabiliseringskontroll, utökning av modellprogrammet med en ny stationsvagnsmodell (Wagon) samt dessutom tillgänglighet på både en helt ny etanolmotor samt en extra kraftfull dieselmotor. Dessa åtgärder visar med all önskvärd tydlighet Cadillacs vilja och bestämda övertygelse för att ytterligare växa på den europeiska marknaden.


Både BLS sedan och Wagon erbjuds med två direktinsprutade common rail turbo-dieslar som även utrustats med miljövänligt och underhållsfritt partikelfilter. Dessa motorer levererar all den flexibla styrka som Cadillac kunder har vant sig vid att finna hos Cadillac. Det senaste tillskottet är en ny turbodiesel på 180 hk / 132 kW i kombination med antingen en sex-växlad manuell låda alternativt sen sex-stegad automatlåda. Denna diesel kommer att vara tillgänglig på alla varianter av BLS, från och med december 2007. Två-stegs turbon levererar ett vridmoment på max 400 Nm, som ger BLS en toppfart på 220 km/h och en acceleration 0-100 km/h på bara 8.7 sekunder.


BLS wagon och sedan kommer vidare att vara de första Cadillac modellerna som säljs i Europa med etanoldrift som miljövänligt tillval. BLS 2.0L Flexpower kommer att börja tillverkas redan i november (wagon) i December (sedan) 2007. Precis som de tre turbomotorerna för bensin och de två tillgängliga dieslarna så erbjuder Flexpower motorn på 147 kW (200 hp) de dynamiska prestanda som en Cadillac kund har rätt att förvänta sig - samtidigt som den utgör ett miljövänligt alternativ till traditionella drivmedel genom att drivas på etanol (E85).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125