23948sdkhjf

Volkswagen har en ny USA-strategi

Volkswagen of America, Inc. har tillkännagivit en ny strategi för den amerikanska marknaden. I den ingår en förflyttning av företagets huvudkontor från Auburn Hills, Michigan, till Herndon, Virginia, som ligger nära Washington.

Volkswagen of America, Inc. har tillkännagivit en ny strategi för den amerikanska marknaden. I den ingår en förflyttning av företagets huvudkontor från Auburn Hills, Michigan, till Herndon, Virginia, som ligger nära Washington.


Stefan Jacoby, som är ny chef för Volkswagen of America, förklarar den nya strategin:


- Vår nya strategi är baserad på fem stöttepelare: utvecklingen av produkter, speciellt framtagna för den amerikanska marknaden; en förändring i märkets positionering; omstrukturering av återförsäljarnätet och vår egen organisation och, slutligen, möjligheten till lokal produktion för att minska beroendet av växelkurser.


- Den amerikanska marknaden har högsta prioritet för Volkswagen, säger Martin Winterkorn, koncernchef för Volkswagen AG.


Flytten av huvudkontoret inleds i april 2008 och kommer att vara klar mot slutet av året. I samband med detta flyttar även Audi of America, Audi Financial Services och Volkswagen Credit.


- Detta steg understryker vår beslutsamhet att spela en ny och starkare roll på USA-marknaden. Det är ett logiskt steg, eftersom majoriteten av våra kunder finns på den amerikanska öst- och västkusten. Där har kunderna en tydlig öppenhet för moderna och miljövänliga drivlinestrategier i linje med det som vår koncern just nu utvecklar för hela världen, säger Stefan Jacoby.


Stefan Jacoby, som precis tillträtt som chef för Volkswagen of America, har också tillkännagivit en omstrukturering av arbetsstyrkan, en ny strategi för att komma närmare kunderna samt en effektivare organisation.


- Vi måste bli mer slimmade, minska byråkratin och öka kreativiteten.


Närmare 600 av de totalt 1 400 medarbetarna kommer att bli kvar på det nuvarande kontoret i Auburn Hills, för att arbeta med call center och teknisk service. Omkring 400 arbetsplatser kommer att flyttas till det nya högkvarteret och återstående 200 kommer att försvinna. Företaget har redan tagit steg för att minska sin arbetsstyrka genom naturlig avgång och frivilliga överenskommelser.


Volkswagen of America har cirka 600 Volkswagen-återförsäljare och cirka 250 Audi-återförsäljare i sitt USA-nätverk. Lönsamheten för återförsäljarna måste bli bättre.


- Återförsäljarna spelar en nyckelroll i att företaget ökar tillväxten. De befinner sig närmast kunderna och vet vad kunderna vill ha. Som ett kreativt team kommer vi att kunna uppfylla de behoven med starka, nya produkter, säger Stefan Jacoby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078