23948sdkhjf

Finlands största bilåterförsäljare öppnade Europas bästa kundtjänst

Senaste veckoslutet öppnade LänsiAuto-koncernen, som är en av Finlands största återförsäljare av bilar, den hittills största bilaffären i Finland med, enligt VD Ilkka Jalonen, ?Den bästa kundtjänsten i Europa".

Senaste veckoslutet öppnade LänsiAuto-koncernen, som är en av Finlands största återförsäljare av bilar, den hittills största bilaffären i Finland med, enligt VD Ilkka Jalonen, "Den bästa kundtjänsten i Europa". Under öppningsveckoslutet besöktes den nya bilaffären Magneetti av nästan 11 000 personer.


Magneetti är den första riktiga återförsäljaren av flera bilmodeller i Finland med fem nya bilmodeller under samma tak. Modellerna är Honda, Hummer, Opel, Saab och Seat. I framtiden kommer Magneetti troligen att utöka sitt sortiment ytterligare.


Anläggningens totala yta är 17 000 m2. Den rymmer även omfattande bilrelaterade tjänster och har ett enastående läge nära snabbt växande Helsingfors-Vanda internationella flygplats.


- Storleken på återförsäljningen är inte nödvändigtvis nyckeln till framgång. "Multibranding" verkar dock vara en av nyckellösningarna som kommer att hjälpa oss att lyckas i de pågående förändringarna som sker inom bildetaljhandeln. Det är ett fantastiskt sätt att betjäna en kund som letar efter en bil när man kan erbjuda honom eller henne möjligheten att ta en titt på de riktiga produkterna från många olika biltillverkare, säger Ilkka Jalonen, VD för LänsiAuto Group.


Kundtjänst, den sista utposten i framgångsrik bilförsäljning


Kundtjänst är nyckelordet i Magneettis förväntade framgång. För första gången i finsk, och antagligen europeisk, bilförsäljningshistoria, har en stor del av investeringen använts till kundtjänstfunktionen. Trainers' House, det ledande finländska företaget för försäljningsträning, påbörjade utvecklingen av ett helt nytt kundtjänstkoncept samtidigt som man inledde byggnadsarbetet med den egentliga byggnaden. Magneetti strävar efter att överskrida kundernas förväntningar genom att göra köptillfället mycket enklare och bekvämare än vad kunderna är vana med.


- Denna bilåterförsäljare är kanske den största i Finland, men man bör komma ihåg att det inte är för storleken utan för det faktum att den har den bästa kundtjänsten i Europa, avslutar Jalonen.


Magneetti sysselsätter sammanlagt 120 personer. Några av dem kommer från andra återförsäljare inom LänsiAuto-koncernen men många har tidigare inte arbetat inom bilindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113