23948sdkhjf

Klartecken för Pro Superbike på Sturup Raceway

Sturup Raceway är nu godkänd för Pro Superbike. 1000-kubiks MC-klassen startar för första gången på banan nu till helgen.— Det här är en seger, framförallt för publiken som kommer att få se det värsta vi har att erbjuda i MC- väg i Sverige, säger Flemming Schleimann, vd på Sturup Raceway.

Sturup Raceway är nu godkänd för Pro Superbike. 1000-kubiks MC-klassen startar för första gången på banan nu till helgen. - Det här är en seger, framförallt för publiken som kommer att få se det värsta vi har att erbjuda i MC-väg i Sverige, säger Flemming Schleimann, vd på Sturup Raceway.


Inför säsongspremiären på Sturup Raceway drabbades banan av ett rejält bakslag. MC-förarna i den för året nya klassen Pro Superbike strejkade och vägrade att köra. Beslutet backades upp av motorcykelförbundet Svemo som tidigare godkänt och utfärdat en A-licens för banan. Licensen drogs tillbaka i sista stund och Pro Superbike-tävlingen ställdes in.


Till helgen körs nästa tävling på banan och till den har Sturup Raceway investerat 1,5 miljoner kronor i ett åtgärdsprogram för att återigen få tillbaka sin licens. - Jag var nära att ge upp, men vi vill gärna ha en godkänd bana för MC. Vi var tvungen att investera och det har vi gjort nu, berättar banans vd Flemming Schleimann.


Under onsdagen genomförde Svemo en slutbesiktning av banan. Sex punkter fanns på åtgärdslistan och alla har åtgärdats enligt önskemål. - Det ser riktigt bra ut. Allt vi ville ha åtgärdat har gjorts och de har gjort det på ett bra sätt, säger förarrepresentanten Andreas Mårtensson som fanns på plats under besiktningen.


Det som gjorts på banan är följande: - Ett räcke vid gamla bandepån har flyttats. - Samma räcke har fått en annan vinkel. - Staket har satts upp på de ställen där det annars var risk för motorcyklarna att studsa över i motsatt körriktning. - Fler mjuka staket s.k. "Softfence" har satts upp runt banan. - Avåkningszonerna har förlängts. - Avåkningszonerna har gjorts mjukare.


I onsdags kunde A-licens utfärdas igen och Schleimann var mycket nöjd över godkännandet. - Jag är nöjd. Det är inte så att jag dansar och skrattar, vi har investerat mycket pengar i det här och hade banan inte blivit godkänd nu så hade jag blivit besviken.


Det betyder att det till helgen är grönt ljus för MC-klassen Pro Superbike. En klass som kan locka mycket publik och bjuda på bra racing. - Jag hoppas att de ändringarna som vi gjort uppskattas av förarna. Banan blir tuff och oerhört teknisk men jag är övertygad om att förarna nu kommer att bjuda på bra racing.


Svenska bilsportförbundet SBF har också efter ändringarna gjort en banbesiktning och godkänt dessa utifrån ett bilracing-perspektiv. - Det ska bli oerhört kul att få hit STCC-cirkusen till helgen, det kommer garanterat att bli en rejäl fest, avslutar Schleimann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062