23948sdkhjf

Larsson vann men Hansen i fortsatt EM-ledning

Efter dagens EM-tävling har de fyra titelkandidaterna reducerats till två. Larsson gjorde en enastående tävling och vann överlägset. Kenneth Hansen blev tvåa och var faktiskt mycket nöjd med det.

Efter dagens EM-tävling har de fyra titelkandidaterna reducerats till två. Larsson gjorde en enastående tävling och vann överlägset. Kenneth Hansen blev tvåa och var faktiskt mycket nöjd med det.- Jag har slitit som en dåre i helgen, säger Kenneth lättad efter att äntligen ha hittat tempo i körningen lagom till A-finalen.


Det blev en A-final som sent ska glömmas. Med ett mästerskap på spel var läget ytterst känsligt. Av de fyra förare som slogs om topplatserna i EM:et blev både Michael Jernberg och Sverre Isachsen båda kvar i B-final. I A-final fanns de andra två, Kenneth Hansen och Lasse Larsson. Larsson i pole position och Kenneth på femte ruta. Lasse tog kommandot direkt när starten gick och följdes tätt av Andreas Eriksson och Kenneth, som gjort en makalös start från sista led. In i andra sväng får Eriksson växlingsproblem och Hansen går odramatiskt förbi.När sedan Kenneth bromsar in för nästa kurva känner han hur han får en rejäl smäll och bilen snurrar runt. Kvar i räcket står Eriksson och Eklund. Loppet röd flaggas och avbryts. I omstarten är inte Andreas med eftersom han blivit utesluten för ojust körning. Larsson är återigen omutlig. Han leder från start till mål och tar en välförtjänt seger. Kenneth fick en lugnare resa nu och med en strong insats tar han Citroenen till en fin andra plats. Eklund blir trea och Ludvig Hunsbedt fyra. Nykomlingen Rolf Volland tar femte platsen.


Efter målgång bryter kaoset ut och protester och överklaganden tar vid. Tävlingsledningen beslutar att diskningen av Eriksson var felaktig och för att inte orsaka skada på mästerskapets väljer de att låta ställningen vid krashen i första A-final starten, som röd flaggades, bli det slutgiltiga. Om det blir ytterligare efterspel vet vi inte ännu.


- Vad som händer nu ligger utanför min kontroll, säger Kenneth. Allt jag kan göra nu är att låta all min koncentration riktas mot nästa helg och den spännande EM-finalen där allt kan hända.


Kenneth Hansen leder just nu med en poäng före Larsson. Kort sammanfattat kan man säga att den av de två som är först kommer troligen också bli mästare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062