23948sdkhjf

Seat tillverkar bilar som är 95 procent återvinningsbara

SEAT är den första spanska biltillverkare som klarat den initiala utvärdering som tagits fram av det spanska industridepartementet för att verifiera företag som är effektiva inom återvinning.

SEAT är den första spanska biltillverkare som klarat den initiala utvärdering som tagits fram av det spanska industridepartementet för att verifiera företag som är effektiva inom återvinning. Det betyder att företaget har fått grönt ljus att officiellt certifiera kommande modeller som konstrueras och tillverkas av SEAT att vara återvinningsbara till 95 %, i enlighet med kraven för det obligatoriska EU-direktivet 2005/64/EC rörande fordonsåtervinning. SEAT uppfyller redan återvinningskraven, ett år innan EU-föreskrifterna börjar gälla för nya modeller i december 2008.


Den officiella certifieringsceremonin hölls nyligen på SEAT:s Technical Centre i Martorell, där företagets vice VD för forskning och utveckling (R&D) Frank Bekermeier mottog certifikatet med bilaga IV i direktivet av styrelsesuppleanten för industriell kvalitet och säkerhet på Spaniens departement för industri, företag och turism, Antonio Muñoz.


SEAT:s chef för forskning och utveckling visade sin uppskattning över utmärkelsen, som "klart markerar att vi respekterar och skyddar miljön, genom att använda den senaste tekniken för att utveckla och tillverka bilar med minimal miljöpåverkan."


Certifikatet delades ut efter en utvärderingsrevision på SEAT:s anläggningar och processer utförd av stiftelsen för industriell innovation, ett officiellt organ på det spanska departementet för industri, företag och turism. I sin slutliga rapport finner stiftelsen att SEAT har en återvinningsstrategi som kan garantera demontering, komponentåteranvändning och återvinning av material samt ett effektivt hanteringssystem.


Efter utdelningsceremonin visades en grupp representanter från departementet runt av SEAT:s personal på Martorell Technical Centre och Prototype Development Centre för en förstahandstitt på de stränga kvalitetskrav som tillämpas i utvecklings- och tillverkningsprocesserna.


Certifikat sänder ut en stark signal om SEAT:s strävan att alla åtgärder ska bidra till att bevara miljön, vilket även ses i andra åtgärder som redan tagits för att minimera CO2-utsläpp i modellerna genom att använda den senaste tekniken.


Ytterliggare ett exempel är presentationen av SEAT Ibiza ECOMOTIVE på bilmässan i Frankfurt, en miljövänlig version av SEAT:s mest karakteristiska modell, utrustad med en 80 hk 1,4-liters TDI-motor med en genomsnittlig bränsleförbrukning om 3,8 liter/100 km och med CO2-emissioner som ligger under 100g/km. Ännu ett steg på SEAT:s marsch mot för miljön mer hållbara bilar. Det är ingen slump att SEAT har de lägsta genomsnittliga CO2-emissionerna för hela Volkswagen Group (149 g/km under 2006).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047