23948sdkhjf

STCC vill köra ett stadsrace i Göteborg

STCC AB och Göteborg Stad är överrens. Svensk racings kungaklass . STCC vill köra ett stadsrace i Göteborg I ett miljöseminarium kallat "Race Zero" samlar regionen aktörer i utmaningen att minimera miljöpåverkan.

STCC AB och Göteborg Stad är överrens. Svensk racings kungaklass . STCC vill köra ett stadsrace i GöteborgI ett miljöseminarium kallat "Race Zero" samlar regionen aktörer i utmaningen att minimera miljöpåverkan. - Det här är ett spännande projekt med fokus på miljön och skulle innebära att STCC kommer till publiken, säger Bob Huzell, vd STCC AB.


Göteborg stad vill arrangera ett stadsrace för STCC, eventuellt redan 2008. Under namnet "Göteborg City Race" planeras nu en motorsportfest utöver det vanliga på ett unikt banområde mitt i Göteborg. Som ett eget "Monaco" på Frihamnspiren anläggs då en 1800 meter lång racerbana som möter alla säkerhetskrav från internationella och svenska bilsportförbundet.


- Det finns alla förutsättningar att genomföra ett motorsportevent i världsklass i Göteborg. En unik kombination av lämplig bansträckning, Göteborgs erkända skicklighet som eventstad och ett stort antal människor som är direkt eller indirekt knutna till fordonsindustrin, säger Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.


Planeringen för "Göteborg City Race" är redan nu i full gång. Ett samarrangemang med racing, miljötekniskt forum och annan underhållning ger en unik festivalvecka. - STCC:s kvalitetsåtgärder för en grönare racingserie har möjliggjort en överenskommelse. STCC ligger i dag i framkant inom världens motorsport när det gäller miljökvalitet, säger Huzell.


Thomas Lindskog, som leder projektet med stadsrace i Göteborg kommenterar: - Västsverige är en av världens mest fordonsintensiva regioner både på m.a.p-forskning, utveckling och produktion. STCC är svensk motorsport när den är som bäst och håller idag internationell toppklass. Samarbetet mellan fordon, transporter, forskning kring Race Zero känns fantastiskt stimulerande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062