23948sdkhjf

Första Alfa 8C Competizione till USA

Det allra första exemplaret av totalt 85 avsedda för USA har levererats till kunden. Ägaren heter James Glickenhaus och är en av världens största bilsamlare.

Den röda Alfa 8C Competizione James Glickenhaus köpt levererades av Miller Motorcars, Connecticut, ett företag specialiserat på exklusiva bilar. Glickenhaus, som för övrigt är känd som filmregissör, var särskilt stolt över att vara den första kunden att få en Alfa Romeo levererad i USA. Direkt efter överlämnandet av bilnycklarna gav sig den nye 8C-ägaren ut på en testrunda för att lära känna sin exklusiva bil.


Supersportbilen 8C Competizione byggs i en upplaga begränsad till exakt 500 exemplar och har formgivits av Alfa Romeos designavdelning Centro Stile i Arese, Milano. Linjerna är muskulösa och kraftfulla. Hjulhusen och de breda skärmarna skapar känslan av att bilen limmas vid asfalten. Bilen har stark Alfa-identitet, inte minst genom frontens vapensköldliknande grill. Proportionerna är kompakta och bakpartiets skarpt avhuggna akter erinrar om gångna tiders racersportvagnar.


Motorn i 8C är en 4,7-liters (4.691 cc) 90-graders V8. Max effekt, 450 hk, uppnås vid 7.000 varv/min och max vridmoment, 470 Nm (!), vid 4.750 varv/min. Åttio procent av vridmomentet finns tillgängligt från 2.000 varv/min. Motorblock och toppar är tillverkade i aluminium. Kaross och monocoque är tillverkade i kolfiber. Alfa Romeo 8C Competizione är en hypermodern sportbil med avancerad teknik men med respekt för märkets traditioner.


Resten av de 84 Alfa 8C Competizione som sålts till USA kommer att levereras före årets slut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062