23948sdkhjf

Spännande avslöjande på mässans seminarier

Världens snabbaste eldrivna supersportbil ska byggas i Sverige. Ett projekt har redan startats men när det blir premiär är inte bestämt. Överhuvudtaget finns det inte några detaljer kring projektet. Bara att det verkligen ska bli av.

Avslöjandet om den nya el-sportbilen kom vid ett seminarium på mässan Bilverkstad 2010. Det var Torbjörn von Braun, vd för Braun Sports Cars, som berättade om projektet.


- Tyvärr kan jag inte säga något mer än att ett projekt är igång och vår ambition är att bygga världens snabbaste eldrivna sportbil, sade han. De nyfikna åhörarna fick nöja sig med detta, von Braun teg som en mussla.


Rubriken på seminariet var "Framtiden är här. Om vi inte kör, kör framtiden förbi oss". Torbjörn von Braun, själv en entreprenör som sedan 30 år driver von Braun Sports Cars med verksamhet i Kinna och Motortown vid Arlanda och med exklusiva sportbilar som Ferrari, Maserati, Lamborghini med flera som specialitet, tycker att den svenska entreprenörsandan försvunnit. Men han betonade att det finns oerhört mycket kunskap om avancerad bilteknik i Sverige som bör tas tillvara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064