23948sdkhjf

Varannan ny bil en diesel i Västra Götalands län

Den högsta dieselandelen under jan-nov hade Jämtlands län med 67,5% dieslar av de totala nyregistreringarna i länet. Den näst högsta dieselandelen hade Norrbottens län med 64,8%.Riksgenomsnittet för dieselandelen var 54,2% i november i år jämfört med 43,2% november förra året. Jan-nov i år var dieselandelen 50,3%, vilket kan jämföras med samma period förra året då andelen var 40,4%.
I Stockholms län uppgick det totala antalet nyregistrerade personbilar under jan-nov i år till 65 290 vilket är 26,9% fler än samma period förra året. Motsvarande siffror för det näst största länet, Västra Götalands län, var 51 444 registreringar, en uppgång med 41,2%. Det län som hade den största ökningstakten för nyregistreringarna var Gotlands län med ett plus på 59,7%, följt av Blekinge län med en ökning på 49,3% och Gävleborgs län med plus 47,8% jan-nov i år.
Nyregistreringarna per kommun visar att Stockholm är den kommun i landet som hade flest nyregistreringar hittills år med 31 949 och Åsele kommun hade minsta antalet registreringar med 15 bilar. Att Solna har så många registreringar beror på att flera leasing- och hyrbilsbolag har sitt säte i Solna, vilket innebär att många leasingbilar och hyrbilar registreras i Solna men bilarna används i övriga delar av landet.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hedin börjar att sälja Lotus
This is for you Sabine
Laitis fortsätter söderut
Åkeri miljonsatsar på däckhotell för personbilar
Tidler blir Today Mobility
Uppåt för Volvo Cars elbilar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093