23948sdkhjf

Tillbaka till framtiden med ny två-cylindrig motor

Fiat ligger i framkant gällande utvecklingen av nya motorer och den italienska bilproducenten introducerar nu den moderna två-cylindriga turbomotorn TwinAir. Med sina 85 hästkrafter, är den först ut i Fiats nya motorfamilj. TwinAir lanseras i Fiat 500 som med den nya lilla motorn blir både grönare, roligare och mer temperamentsfull.
Fiat har ett ständigt fokus på innovation och lanserar nu en ny unik motor. Ingenjörerna hos Fiat har utvecklat en rekordliten två-cylindrig motor helt från grunden. Den har både gammalmodig charm och nutida kraft med ett tydligt hänsynstagande till miljön.
-TwinAir tillför Fiat 500 temperament och sportighet. TwinAir-motorns vridmoment är helt fantastiskt, accelerationen är överraskande snabb och ljudet är unikt. Det är en äkta italienare – och ren Fiat-nostalgi. Man måste helt enkelt uppleva den. Det är särskilt imponerande att hela 85 hästkrafter kan pressas ut ur en 0.9 liters motor, säger Lina Gooch, PR/Communication Manager, Fiat Group Automobiles Sverige.
För tvärtemot vad man kan tro om en två-cylindrig motor, finns det massor av kraft och råstyrka i den nya motorn, trots att den både väger mindre och tar mindre plats än en fyrcylindrig motor. TwinAir bygger på Fiats innovativa MultiAir-teknologi, och detta gör motorn till en av de mest ekonomiska bensinmotorerna på marknaden.
Turboutgåvan på 0.9 liter med 85 hästkrafter som i januari 2011 lanseras i Sverige har en så låg bränsleförbrukning som 4,1 liter/100 km med manuell växellåda och 4,0 4,1 liter/100 km med DuallogicTM automatlåda. CO2-utsläppen hålls samtidigt nere på endast 95 g/km (92 g/km med DuallogicTM). Det miljövänliga Start&Stop-systemet som stannar motorn automatiskt när bilen står stilla och startar den igen när den sätts i växel, ingår i standardutrustningen.
Bilen har komplett Lounge-utrustning som bland annat innehåller Fiats Blue&Me-system, där Eco-driveprogrammet som ger föraren rådgivning om minskad bränsleförbrukning, kan installeras. Fiat 500 erbjuder även säkerhet i toppklass med 5 stjärnor i EURO NCAPs krocktest. Fiat 500 TwinAir 0.9 kostar från 161 900 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062