23948sdkhjf

SBF:s Meck Power-kampanj rullar igång på Automässan

Onsdagen den 19 januari öppnar Automässan på Svenska Mässan i Göteborg och då drar också Sveriges Bildelsgrossisters Förening SBF igång sin Meck Power-kampanj.
Mer makt till verkstaden och den enskilde mekanikern samt till bilägaren. Det är resultatet av den avreglering som skedde av motorfordonseftermarknaden 1 juni 2010.
- Tack vare avregleringen ska valfriheten öka vilket ska utveckla konkurrensen inom service, reparationer och reservdelar med lägre priser och förbättrad service som önskat resultat från EU-kommissionens sida.
- Detta när konkurrens mellan verkstäder och leverantörer ska ske på lika villkor, säger Christer Liljenberg ordförande för bildelsgrossisternas branschorganisation, SBF.
För att öka kännedomen om både de auktoriserade och de märkesoberoende allbilverkstädernas rättigheter och skyldigheter på eftermarknaden startar Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, uppropet "Meck Power", med avstamp under Automässan i Göteborg. Det är en enkel travestering på den amerikanska Black Power-rörelsens upprop bland den afroamerikanska befolkningsgruppen under 60- och 70-talen. Men gemensamt med den är att det handlar om rättigheter, i detta fall för alla landets bilverkstäder och alla dessa duktiga fackmän som håller Sveriges rullande varje dag.
- Att vi gör en bred informationsinsats beror på att den undersökning som Konkurrensverket gjorde för två år sedan pekade på en allmänt låg kännedom och dålig kunskap bland bilverkstäder om konkurrensregleringen inom eftermarknaden. Så var även fallet på generalagentssidan inom vissa frågeområden i KKV:s enkätundersökning, berättar Christer Liljenberg.
Således, menar Liljenberg, finns det ett behov att berätta, informera, om den konkurrensreglering som gäller samt om både auktoriserade och allbilverkstäders rättig- och skyldigheter.
- Men det är av vikt att påpeka att det är inte enbart verkstäder och mekaniker som har rättigheter, utan det har även generalagenterna. Ett absolut krav är att en service eller reparation sker fackmannamässigt och på det sätt som föreskrivs i den tekniska informationen som de upplåtit eller sålt till verkstaden, påpekar Christer Liljenberg.
Meck Power-uppropet inleddes med en helsidesannons i det senaste numret av MotorMagasinet. Under Automässan kommer rockmärken, badges, att delas ut till alla utställare tillsammans med en enkel informationsfolder, flyer (som även kan spridas till anslutna verkstäder/butiker). SBF:s hemsida kommer att förses med aktuellt informationsmaterial kring konkurrensregleringen. Automässan pågår 19-22 januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063