23948sdkhjf

Scania köper rullstolslyftar från Autoadapt


– För att öka tillgängligheten för funktionshindrade utrustas allt fler europeiska bussar med lyftar. Detta är förstås positivt för oss som en av de ledande leverantörerna, men framförallt är det oerhört viktigt för människor med funktionshinder att man äntligen tar tillgänglighet på allvar, säger Peter Wahlsten Vice VD på Autoadapt i Lerum.

Autoadapt är sedan 2011 delägt av The Braun Corporation och har sälj- och serviceansvaret för företagets produkter i Europa och Mellanöstern. Köpet gäller inledningsvis 19 rullstolslyftar av modellen Braun UVL (Under Vehicle Lift). Lyftmodellen, som blivit populär bland flertalet busstillverkare sedan introduktionen 2002, består av en vädertålig kassett som monteras i bussens bagageutrymme eller i ett trappsteg.

Väl på plats upptar eller blockerar lyften varken utgångar eller interiör och är i princip osynlig när den inte lyfter rullstolsburna passagerare in i bussen.

Bussarna av modellen Scania A30, är tänkta att trafikera Waterland-området strax utanför Amsterdam. Förutom Scania levererar Autoadapt Brauns rullstolslyftar till Evobus (Mercedez-Benz, Setra), Otokar, Iveco, VDL Jonckheere, VanHool, Temsa, VestBus med flera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094